Abonnementsartikel

Ulveforskerne i Aarhus fortæller i et nyt notat, at ulve står bag langt de fleste af de husdyrangreb, hvorfra der er undersøgt spytprøver i perioden 1. april-30. juni 2018.Det skriver Facebookgruppen 'Her er ulven i Danmark' i en pressemeddelelse.

I 17 ud af 28 tilfælde var der helt sikkert tale om ulv, mens guldsjakal og hund hver kun står bag to tilfælde. I de resterende syv tilfælde var det ikke muligt for forskerne at fastslå, om det var ulv, guldsjakal eller hund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det viste sig, at tre han-hvalpe fra det vestjyske Stråsø-kobbel - GW900m, GW924m og GW932m - tilsammen står bag de 11 angreb, ifølge pressemeddelelsen.

Der er altså tale om gentagne angreb på husdyr, hvorfor de tre ulve, der blev født i 2017, ifølge forvaltningsplanen er problem-ulve, der bør reguleres, men det forholder notatet sig ikke til.

- Notatet fra Aarhus bør vække til handling hos myndigheder og politikere, når tre navngivne ulve reelt udpeges som problemulve, der gentagne gange har angrebet husdyr. Den betegnelse bruger forskerne ikke, men det er jo det, det er, når de tilsammen har nedlagt mindst 11 får og lam på blot tre måneder. Den ene af de tre hvalpe - GW932m - er nu angiveligt i Slesvig-Holsten, hvor den fortsætter med husdyrangreb. Forhåbentlig er man også syd for grænsen klar til at tage konsekvensen af de dokumenterede, gentagne angreb på husdyr: Problemulve skal pilles ud, siger Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre og redaktør af facebooksiden "Her er ulven i Danmark"