Abonnementsartikel

Der er i alt 124 produktnyheder, der har fået uddelt stjerner på årets Agromek. Men der er kun én kniv.

Yara har produceret en meterlang aluminiumsstang med en skarp krog i enden, som hjælper til, at man nu ikke længere skal ind under sine sække, når de skal sprættes op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fandt ud af, at der ikke rigtig var et værktøj på det danske marked til at håndtere det her. Vi leverer meget gødning til markedet, og det var måske ikke helt i orden, at der ikke var et bedre redskab til vores egne sække, siger Kristoffer Thomsen, der er Digital Marketing Manager hos Yara. Han har været med i hele processen.

Arbejder uden profit

Yara har ingen tal på. hvor stort et problem, det har været for landmænd at åbne big bags. Faktisk har virksomheden ikke selv været i kontrakt med folk, der tilkendegav et problem. Derfor er produktet udelukkende produceret for hjælpe og ikke for at tjene.

- Der var ingen landmænd, der tilkendegav, at det var et problem, for de kunne jo sagtens åbne sækkene. Men det her er ikke et sted, hvor vi skal tjene penge, og det har aldrig været planen. Det er bare med til, at man kan gøre det lidt mere sikkert, siger Kristoffer Thomsen.

Derfor bliver der heller ikke brugt mange kræfter på at udvikle kniven, som dog måske kan få en hank fremover. Flere har nemlig ærgret sig over, at den ikke kunne hænges op.

- Vi er gødningssælgere og ikke knivsælgere. Den kommer til at få sit eget liv, og så kommer den til at blive solgt til dem, der er interesserede. Det er et støtteredskab, så der er ingen, der behøver tjene penge på den, siger Kristoffer Thomsen.