Abonnementsartikel

Det er kyllingeproducenten Rokkedahl, der løber med prisen som Årets Dyreven 2018, når Dyrenes Beskyttelse uddeler hæderen for 58. gang den 16. november 2018. Rokkedahl modtoger prisen for deres store arbejde med at forbedre dyrevelfærden for slagtekyllinger.

Plads, adgang til det fri og mulighed for at udleve naturlig adfærd. Det er nogle af kodeordene for produktionen af fritgående og økologiske kyllinger hos Rokkedahl. Hertil kommer, at familien har bygget deres eget slagteri kun 250 meter fra produktionen, og dyrene derfor ikke har en lang transport til et slagteri. Derudover har de også gjort slagteprocessen mere skånsom ved at bruge gasbedøvelse i stedet for strømbade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny standard

- Rokkedahl er med til at sætte en ny standard for kyllingeproduktion i Danmark. Ikke kun i stalden men også i den sidste problematiske del af dyrenes levetid, hvor kyllingerne skal transporteres og slagtes. De viser med deres arbejde i frilands slagtekyllingeproduktionen, at det er muligt at tænke dyrevelfærd ind fra start til slut. Rokkedahl satser, tør og er villige til at udvikle med kyllingernes dyrevelfærd for øje. siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, som begrundelse for, at Rokkedahl gik med titlen som Årets Dyreven 2018.

Rokkedahl producerede i 2017 omkring 800.000 økologiske og fritgående kyllinger og regner med at ende på omkring 1,5 millioner i 2018.

Familien Rokkedahl fik inden modtagelsen af prisen som Årets Dyreven overrakt prisen som Årets Frontløber 2018. I kategorien nomineres kandidater som går foran i kampen for en mere dyrevenlig fødevareproduktion og madkultur.

De andre priser gik til

Under dagens prisuddeling på Marketenderiet i Valby overrakte Dyrenes Beskyttelse priser i kategorierne Årets Brobygger, Årets Helt og Årets Frontløber. De tre kategori-vindere dystede alle om hovedprisen som Årets Dyreven, men det var Rokkedahl, der løb med sejren.

Prisen for Årets Brobygger gik til bisonfarmer Niels Henrik Ove, der vandt for sit store engagement i dyrevelfærd, hvor han giver bisonerne så naturlige forhold som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niels Henrik Ove har holdt bisoner i 25 år og sætter dyrevelfærden i højsædet i sin produktion, hvor dyrene lever så vildt som muligt.

I kategorien Årets Helt var det Hans Olsen bag foreningen Kattepatruljen, der vandt prisen for sit store arbejde med danske katte i nød.