Abonnementsartikel

De fleste forbinder en ATV med arbejde om forår, sommer og efterår, hvor vejret er rimeligt, og det er til at komme tørskoet rundt. Det betyder imidlertid ikke, at den skal i garage om vinteren. Der er fortsat masser af muligheder med maskinen. Også selv om en ATV per definition er et åbent køretøj, hvor det kan være svært at skjule sig for den danske vinter.

- På den her årstid kan du stadigvæk det hele. Du kan salte, skrabe sne, feje og bruge den til jagt og den slags gøremål. Du kan bruge en markhøvl til at etablere markvej, når den hen over vinteren er blevet kørt op, siger Kristian Jørgensen fra Glamsbjerg Maskincenter og fortsætter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Selvfølgelig er der koldt om vinteren, men man kan jo få masser af ekstraudstyr. Man kan jo købe håndtag med varme, man kan købe håndvisirer, eller man kan købe en decideret kåbe, foreslår han.

Og skulle regn eller sne gøre omgivelserne umulige, så er der altid mulighed for at investere i et sæt såkaldte J-Wheelz, som udvider ATV'ens bæreevne, så man kan komme frem i både sne, sump eller mose.

Vinter-rengøring

Selv om en ATV er en forholdsvis åben maskine med synlige dele, så er der ikke den store forskel på sommer og vintervedligehold.

- Hvis ikke man bruger den med salt, så er den hårdfør, så skal man bare behandle den, som man gør resten af året, eksempelvis skylle den af en gang imellem. Men hvis du spreder salt, så er det en god idé at skylle den af efter arbejdet, siger Kristian Jørgensen, der dog understreger, at det ikke skal være med en højtryksrenser.

- Så risikerer man at trykke saltkrystallerne ind i hjørner, kroge og lejer og så videre. Den skal bare skylles over, og så pudses af med lidt olie, så den ikke står og korrigerer, siger han.