Abonnementsartikel

Landbrugsstyrelsen har i forbindelse med etablering af vådområder i de senere år opkøbt lavtliggende landbrugsjord over hele Danmark. Jorden er siden blevet omdannet til våde enge og søer i såkaldte vådområde- og lavbundsprojekter.

Efterhånden som projekterne realiseres, udbyder Landbrugsstyrelsen arealerne til salg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har igennem de seneste 5 år allerede solgt ca. 700 hektar ny natur, og vi udbyder nu yderligere 485 hektar naturområder til salg. Igennem en årrække har vi arbejdet på at omlægge lavtliggende landbrugsjord til vådområder til gavn for miljø og klima. Nu åbner vi dørene for interesserede købere, der ønsker at eje og passe arealerne, siger Palle Graversgaard, enhedschef i Landbrugsstyrelsen.

Udbudsmateriale til de seks arealer er allerede at finde på styrelsens hjemmeside.

Seks vådområdeprojekter

Landbrugsstyrelsen udbyder i alt 485 ha til salg - i alt jord fra seks vådområdeprojekter over hele Jylland, der skal bydes på i december og januar. Salget af flere nye områder vil fortsætte i de kommende år.

De nye ejere skal overholde kravene i den nye vådområdedeklaration, som området har fået. Det vil blandt andet sige, at man ikke må begynde at dræne området igen, og man må heller ikke gødske eller sprøjte på arealerne. Til gengæld må man gerne sætte dyr ud til græsning eller tage høslæt på arealerne.

- Købere kan være folk, som ejer en landbrugsejendom i forvejen, men andre er også meget velkomne til at byde, siger Palle Graversgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan se et kort over områderne her.