Abonnementsartikel

De fleste hesteejere kender til problemet med spild af foder. Har hesten mulighed for det, trækker den gerne høet ned på jorden, hvor det hurtigt bliver sparket godt rundt i stalden eller på folden, og så er det ikke interessant mere. Det er både dyrt i foder, og så bruger man ekstra tid på at skulle fjerne høet igen.

Det problem er ofte løst med en slowfeeder, som i øvrigt også har andre positive fordele. Der findes forskellige former for slowfeedere på markedet, men ifølge John Falck Bergene-Hansen fra firmaet OK Plast har deres nye produkt et par ekstra fordele.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Flere af vores kunder har efterspurgt en større slowfeeder. De, der er på markedet, rummer ikke nok til at fodre en hest hele natten. Man vil gerne op på omkring otte kilo, og det kan vores nye udgave klare, siger han.

Styr på gitteret

John Falck Bergene-Hansen er ejer af OK Plast, der har produceret landbrugsartikler i mere end 30 år. Firmaet ligger i Horsens, hvorfra man eksporterer varer til Europa, Mellemøsten og Nordamerika.

- Grundideen til den nye slowfeeder stammer fra et tysk produkt, det vil sige ideen med, at gitteret skal dreje om en aksel. Det betyder, at man har styr på gitteret. Der er flere, hvor det ligger løst oven på høet, men så kan det blive vendt og drejet. Og så har vi så udviklet vores egen låseanordning, fortæller John Falck Bergene-Hansen.

Slowfeederen er lavet, så man med et par klik kan vippe det galvaniserede gitter op og fylde hø i.

- Og så fik vi at vide af en kunde, at den også skal være nem at tømme. Derfor er der to huller i bunden af slowfeederen, så støv og smulder automatisk falder nedenud, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Testet på rideskole

De første høkrybber er blevet testet på rideskolen Kværnbækgård ved Horsens, og her er daglig leder Kim Schebye yderst tilfreds med resultatet.

- Hesten står nu med hovedet nede, hvilket svarer til den måde, at hesten spiser naturligt på, siger Kim Schebye og tilføjer:

- Høkrybben erstatter et hønet, som hesten kunne sparke benet op i med risiko for, at den kunne sidde fast.

Grunden til, at Kim Schebye fokuserer på hestens spisestilling er, at sliddet på dens tænder bliver bedre ved, at den står med hovedet nedad. Ligesom som hesten naturligt gør på græsmarken.