Abonnementsartikel

- Det er et sandt "Agromekka" af udstillere, temaområder, aktiviteter og events, jeg hermed åbner, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han tirsdag morgen stod for den officielle åbning af Agromek 2018 i MCH Messecenter Herning.

Han understregede i sin tale, at dansk landbrug skal udvikles - ikke afvikles.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det, at beskæftige sig med og i landbruget, er ikke blot et erhverv. Det er en livsstil. Og det udgør en historisk og kulturel kerne i vores samfund. Det er Agromek også et bevis på. Messen her er fyldt med historier om producenter, som begyndte i en lokal smedje og i dag er blevet højteknologisk og internationale maskinproducenter. I dag eksporterer maskinbranchen for fem milliarder kroner om året. Foruden alt det, I leverer til danske landmænd, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Følger med tiden

Han understregede, at det har kunnet lade sig gøre, fordi dansk landbrug følger med tiden og er et skridt foran.

- Gode rammevilkår for landbruget giver medvind for hele fødevareklyngen. Og de krav, vi stiller landbruget i forhold til miljø, klima og dyrevelfærd - giver også jeres udvikling et skub fremad. Det gavner ikke kun miljø, klima og dyrevelfærd i Danmark - men i hele verden. Fordi de udenlandske gæster tager vores grønne løsninger med hjem.

- Det viser mig, at dem, der tror, at vi redder verden ved at nedlægge dansk landbrug eller ved at stille så høje krav, at mange bliver kvalt - de ser ikke det store billede. Verden har brug for jeres viden og knowhow. For dén er vejen til en grønnere og mere bæredygtig fødevareproduktion.Og regeringen er klar til at medvirke, understregede Lars Løkke Rasmussen.

Forudsætning for udvikling

Inden statsministerens åbningstale havde Agromeks formand, administrerende direktør, Sten Andersen, Dan Egtved A/S, budt velkommen og herunder understreget betydningen af det tætte samarbejde mellem danske landmænd og agroindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De er hinandens forudsætning i udviklingen af nye maskiner og ny teknologi. Og det er jo de nye maskiner og den nye teknologi, som er udgangspunktet for den store eksport, som agroindustrien er afhængig af, sagde Sten Andersen.