Abonnementsartikel

Der skal også i fremtiden være bisoner i Almindingen. Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at bisonprojektet bliver gjort permanent. Samtidig er det besluttet, at Naturstyrelsen skal undersøge muligheden for at finde finansiering til at udvide indhegningen fra de nuværende to kvadratkilometer til minimum otte, så bisonerne kan få mere plads at boltre sig på.

- Bisonerne er enestående dyr til at skabe en mere mangfoldig natur med plads til forskellige andre dyre- og plantearter. Samtidig er bisonerne hurtigt blevet en turistmagnet på solskinsøen og er med til at give både turister og lokale en helt unik naturoplevelse. Derfor er det også helt naturligt, at vi har valgt at fortsætte bisonsuccesen på Bornholm, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Startede i 2010

Bisonprojektet kom til verden i 2010, hvor Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti blev enige om, at den europæiske bison skulle genudsættes i den bornholmske natur. De første syv bisoner fra naturskovsområder i Polen blev udsat på et 200 hektar stort område i 2012 som en forsøgsordning. Bestanden er siden vokset, og dyrene trives i Almindingen.

Hvis det lykkes at finde finansiering til at udvide indhegningen, vil det skabe et stort sammenhængende naturområde, der blandt andet vil omfavne en stor del af de områder, som netop er blevet udpeget til urørt skov som led i Aftalen om Naturpakken fra 2016.

Naturstyrelsen skal nu forsøge at finde finansiering til at udvide hegnet. Lykkes det ikke, kan bisonerne leve videre i deres nuværende indhegning.

Udvidelsen af hegnet realiseres, såfremt der findes finansiering, og under forudsætning af, at de relevante myndighedstilladelser kan opnås.