Abonnementsartikel

Omkring 500 elever fra de ældste klasser i folkeskolen får i disse dage lejlighed til at se og høre, hvad det vil sige at arbejde som mekaniker med de store landbrugs- og entreprenørmaskiner.

Fire unge, der selv er i gang med uddannelserne på Erhvervsskolerne i Aars fortæller om deres arbejde og hvorfor de har valgt netop deres uddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det hele styres professionelt af tidligere DR-medarbejder Line Friis Frederiksen, der sammen med en kameramand sørger for, at kvaliteten er som til et tv-indslag.

Fem gange om dagen

- Vi kunne have fået flere tusinde elever, for vi har slet ikke nået at markedsføre dette initiativ overfor folkeskolerne. Vi har kunnet samle de 500 alene gennem et par erhvervsskolers kontakter til egnens folkeskoler, og på halvanden dag var alle pladserne optaget, fortæller direktør Klaus Nissen, Maskinleverandørerne.

Det lille show kører fem gange om dagen. Fire elever bliver interviewet af værten, mens de unge lytter ? og mobiltelefonen er for en stund gemt væk. Turen til Agromek omfatter også en guidet rundtur til fem-seks udvalgte stande samt lidt forplejning.

- Branchen har brug for uddannet arbejdskraft, og derfor prøver vi med dette initiativ at gøre unge interesserede i vores mekanikeruddannelser og uddannelsen som handelsassistent. Vi håber, at vi får sået et lille frø hos nogle af de unge mennesker, så de senere får lyst til at søge ind på erhvervsuddannelserne, siger Klaus Nissen.

Pæn fremgang

Han glæder sig samtidig over, at netop disse uddannelser allerede i år har vist en fremgang på ti procent modsat de fleste andre erhvervsuddannelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bag live-værkstedet står foruden Maskinleverandørerne også Dansk Maskinhandlerforening, 3F, Metal og HK.