Abonnementsartikel

Det var ikke helt på fødselsdagen, men næsten, at den 23 måneder gamle Hereford kvie, Rosenkær Miss World, kunne snuppe prisen som Europas bedste Hereford hundyr.

Rosenkær Miss World blev født den 30. december 2016, og hun er avlet af Bent Sørensen, Rosenkær Polled Hereford, Hovedgård ved Horsens. Den 8. december blev hun kåret til "The 2018 Hereford Miss Europe", Europas Bedste Hereford Hundyr 2018, i den internetbaserede konkurrence "Champion of the World", som hvert år afholdes af den amerikanske organisation Hereford Breeder.net.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rosenkær Miss World vandt den fornemme titel foran den engelske pollede kvie, Kinglee 1 Polly 554, der vandt National Poll Show 2018 i England, og den svenske kvie, 720 Elna av Gyltedoda.

International jury

I alt deltog 23 hundyr fra 14 europæiske lande i konkurrencen. Nogle lande deltog med mere end et dyr, da de både kunne være repræsenteret af polled og horned dyr. Dommere var Hereford Breeder nets internationale jury bestående af fire Hereford-dommere, der i år kom fra Argentina, Sydafrika, Sverige og USA.

Dommerne fra Argentina og Sydafrika havde danske Rosenkær Miss World som vinder, den svenske dommer havde den polled engelske kvie som vinder, og den amerikanske dommer havde den svenske kvie som vinder.

Tilsvarende Miss konkurrencer har været afholdt for Nordamerika, Sydamerika og resten af verden.

I finalen

Rosenkær Miss World skal som Europa's repræsentant deltage i finalen og kåringen af "The 2018 Hereford Miss World", også kaldet "Champion of the World 2018", der afholdes i Fort Worth i Texas i USA den 3. februar 2019. I finalen i USA skal hun konkurrere mod det bedste hundyr fra tre af de helt store Hereford lande;Uruguay en ko med kalv, fra Australien en kvie og fra Canada en ko med kalv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bent Sørensen kan se frem til en invitation og betalt rejse og ophold til finalen i Texas i USA, der i øvrigt afholdes sammen med det store Hereford dyrskue, Fort Worth Stock Show and Rodeo, der foregår i dagene 18. januar til 9. februar 2019.

Skrev historie

Rosenkær Miss World deltog på sommerens dyrskuer i Horsens og Herning, hvor hun begge steder strøg helt til tops hos Hereford og samtidig vandt over de andre kødkvægracers bedste hundyr i de prestigefulde interbreed-konkurrencer. På Landsskuet i Herning, hvor Rosenkær Miss World blev Bedste Hereford-dyr, skrev hun, den gang 18 måneder gammel, Hereford historie, da hun om lørdagen på Landsskuet blev det første Hereford hundyr, der vandt Interbreed-konkurrencen for hundyr på Landsskuet, og derved kunne kalde sig Bedste Kødkvæg Hundyr på Landsskuet 2018.

Solgt til engelsk dommer

På Landsskuet solgte Bent Sørensen Rosenkær Miss World til den engelske Hereford dommer, James Ludgate, for efter danske forhold en meget høj pris, så Rosenkær Miss World befinder sig i dag i England hos Remstone Herefords.