Abonnementsartikel

Arrangørerne af Bioenergimessen ved NutriFair, der finder sted den 16-17. januar 2019 i Fredericia, har tilrettelagt et spændende fagligt program for de besøgende på messen, ligesom messeområdet er fyldt med leverandører og rådgivere til bioenergisektoren.

- Det er spændende og dejligt at mærke den opbakning, som vi har fået indtil nu både fra leverandører og faglige indlægsholdere til Bioenergimessen, siger Kris Vetter fra Bioenergi magasinet, som er arrangør sammen med Aalborg Universitet Bioenergisektion Esbjerg og MesseC Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er også glædeligt at formand for Nature Energy og tidligere landbrugspræsident Peter Gæmelke har sagt ja til at komme med indledende bemærkninger til åbningen af messen og det faglige program.

- Han kender om nogen til både primærlandbrug, landbrugets fagorganisationer og nu som formand for Nature Energy også den kommercielle del, hvor Nature Energy er en af de førende virksomheder, når det gælder opførelse af nye biogasanlæg i Danmark, siger Kris Vetter.

Bioenergi og biogas på dagsordenen

Bioenergimessen afvikles parallelt i nabohallen til Nutrifair, som sidste år havde mere end 5.000 besøgende, beslutningsdygtige husdyrproducenter. Danske husdyrbrug leverer i stigende omfang gylle til biogasanlæg og er samtidig energiforbruger af både biomasse, biogas og andre energikilder.

Men som husdyrbruger er der mange valg, der skal træffes, når energiforsyningen skal planlægges eller en biogasproduktion skal etableres eller udvides.

- I skrivende stund sender vi invitationer ud til bioenergi-interessenter og biogasfolk, så vi er sikre på, at det er beslutnings- og købedygtige besøgende, der kommer til messen og de faglige indlæg til gavn for udstillerne, siger Kris Vetter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men husdyrproducenter, der har eller overvejer biogasproduktion, er halmsælgende eller anvender biomasse hjemme på gården, er selvfølgelig også meget velkommen inde på Bioenergimessen, som er åben for alle, fastslår Kris Vetter.