sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Langt de fleste containere bruges i erhvervsregi, hvor de bruges i forbindelse med byggeri til opbevaring af maskiner, værktøj og byggematerialer - og det kan være både skovarbejdere, tømrere, murere, landmænd og andre fagfolk, der kan være på udkig efter en container til salg til et projekt.

Men flere og flere containere bruges til noget helt andet - nemlig til at huse nogle af de mange studerende, der flytter til landets store byer. En løsning, som allerede er taget i brug i både Århus og København, hvor antallet af studieboliger har svært ved at følge med antallet af studerende.

Studerende bor i containere

I København finder man studieboligbyen Cph Village, der er placeret på Refshaleøen. Byen består af 84 containerboliger, der er indrettet som to-værelsesboliger. Og faktisk har efterspørgslen været enorm på de alternative boliger, og ventelisten for at komme ind er lang.

Planen er, at der i løbet af de næste år skal opføres flere studieboliglandsbyer flere steder i både det centrale København og Århus, hvor der skal være plads til mere end 2000 studerende. På sigt har Cph Village planer om at udvide til udlandet.

Containere som et alternativ: Der er mangel på studieboliger i hele landet

Men Cph Village er ikke de eneste, for i Aalborg har man også brugt containere som alternative boliger. Her er der dog tale om en mere midlertidig løsning, og derfor minder disse containere nok også mere om de containere, man kender fra industri og erhverv, end dem som Cph Village har søsat.

I Aalborg er antallet af studieboliger fordoblet inden for få år, men byggeriet kan stadig ikke følge med antallet af studerende.

I Aalborg, såvel som i andre studiebyer, tilbyder man en tag-over-hovedet-garanti, og for nogle resulterer det i, at de må starte deres studieliv i byen i en container, som er lejet til anledningen.

Containere lejes, når der ikke er mere plads i Aalborg Hytteby, som ellers står for at huse de studerende, der ikke har fået tag over hovedet.

Containere som midlertidige boliger med stor fleksibilitet

Lige så fleksible og praktiske som containere er til byggeprojekter og erhverv - lige så fleksible og praktiske kan de være som midlertidige boliger.

De alternative boliger er nemlig flytbare, hvis behovet ændrer sig - og så kan containeren jo vende tilbage til brug i industri og erhverv, hvor de bruges til opbevaring af materialer, maskiner eller til erhvervsflytning.

Containere til ethvert behov - både til bolig og erhvervsflytning

Hos blandt andet BOXIT kan du både leje og sælge containere - og faktisk tilbyder de også en flytteløsning, der er oplagt til kontorer og arbejdspladser, der ikke har tid til at lukke arbejdspladsen.

Her er det nemlig medarbejderne og arbejdspladsen selv, der pakker ned, så man let kan planlægge sig ud af unødige kriser. Når Flytteboxen så er fyldt, er det BOXIT, der flytter den.