Abonnementsartikel

Fyrværkeri og høje brag kan være en svær omgang for både hunde og hundeejere, fordi bragene ofte gør vores firbenede venner urolige og skræmte. Hunde hører bedre og oplever ting anderledes, og det er en naturlig reaktion, at de bliver bange ved høje, pludselige lyde.

Forsikringsselskabet If opfordrer derfor hundeejere til at træne op til nytårsaften.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der findes både hjemmesider, Youtube-videoer og apps med fyrværkerioptagelser. Begynd afspilningen med en lav volumen og skru derefter gradvist op frem mod nytåret. På den måde er hunden bedre forberedt på den store dag, fortæller informationschef i If, Birgitte Ringbæk.

En god start til det nye år

Ved at udsætte hunden for lyden af fyrværkeri over en periode, vil hunden kunne vænne sig til de høje lyde. Nøglen til at lykkes i denne proces er i høj grad, at man selv forholder sig afslappet og giver positiv opmærksomhed, når hunden er rolig.

- Det er vigtigt at blive sammen med hunden hele tiden. Vis at du ikke er bange, og hvis hunden begynder at blive urolig, så prøv at aflede den med leg eller godbidder.

Birgitte Ringbæk opfordrer hundeejere til at starte nytårsforberedelser så tidligt som muligt.

- Giv hunden god tid til at vænne sig til lydene og læs dens reaktion, før du skruer mere op for lyden. Det kan virke mod hensigten, hvis hunden slet ikke kan finde ro eller viser tegn på frygt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerbedst er det at starte denne træning allerede mens hunden er hvalp. Har hunden først fået dårlige oplevelser med nytårsaften, kan det være vanskeligt at berolige den senere.