Abonnementsartikel

Der er ikke en eneste dansk spiller i verdens største amerikansk fodbold-liga NFL. I stedet er der en dansk robot, der kridter banerne op. Intelligent Marking har lavet en aftale med Tampa Bay Buccaneers om at kridte banen op på deres stadion Raymond James Stadium. På to timer kan deres IntelligentOne-robot kridte en fuld amerikansk fodboldbane op fra ende til anden.

- Direktøren i vores amerikanske datterselskab kender gud og hver mand og etablerede kontakten. Vi har ikke selv målrettet gået efter NFL-hold, og normalt ville vi gå efter de steder, hvor den kan køre på så mange baner som muligt og på den måde give en effekt, siger Andreas Sørensen, der er direktør i IntelligentMarking.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover football kan robotten opkridte mere end 45 forskellige banetyper. Heriblandt selvfølgelig fodbold, hvilket var en ret brugbar ting i oktober måned. Her spillede det amerikanske fodboldlandshold på Raymond James Stadium, hvor der naturligvis skal opkridtes på en anden måde. Via en tablet valgte man en anden skabelon, så der kunne spilles fodbold.

- For os er det selvfølgelig en kæmpemæssig anerkendelse af vores produkt, for det giver branding. Næsten alle kender NFL. Men det er svært at sige, om vi kan se det på salgstallene, og vi har ikke målt en konkret ændring endnu, siger Andreas Sørensen.

Ingen GPS-problemer

Andre opkridtningsrobotter kan have problemer med gps-signalet, når den kører under træer eller op af høje betonmure, som der for eksempel er på et stadion. Men IntelligentOne har en trefod med, som fanger signalet fra midten af banen, hvor der ikke er nogle problemer.

- Vi kan køre overalt. Når vi har trefoden med, opretter vi en lokalbasestation, som sættes midt på banen, og som opfanger satellitsignalet og sender det videre. Så signalet kan ikke gå ud eller forsvinde. Vi havde det problem for to år siden, men det er vi for længst kommet over, siger Andreas Sørensen.

Og så trisser den ellers af sted. Banen kan lægges, som man ønsker det, og når der trykkes på start, passer den sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man behøver sådan set ikke holde øje med den, når den kører, for den skal nok udføre sit arbejde godt nok. Den kunne køre om natten, hvis det skulle være, siger Andreas Sørensen.

Udover Tampa Bay Buccaneers har også et andet NFL-hold købt robotten, men direktøren må ikke nævne holdets navn på grund af rettigheder. Derudover har 20 danske kommuner købt den til deres fodboldbaner.