Byggebranchen sætter bæredygtigt træ på dagsordenen.

Verninge Savværk på Fyn indkøber træ fra bæredygtige skove i Danmark. Det sker både fra mindre skovejere og de større skovforvaltere. At handle dansk har nogle klare fordele, lyder det fra savværket.

- Vi har meget godt træ i Danmark. Der er kort leveringstid, og jeg føler lidt det er min egen baghave jeg henter træet i. Ofte henter vi selv træet, så vi kender oprindelsesstedet og handler primært i PEFC-certificerede skove, fortæller Søren H. Larsen, salgschef Verninge Savværk.

Det lokale engagement som Verninge Savværk har, betyder at der handles både med tømmer til den lokale tømrermester, men også til de danske byggecentre. Alt fra specialopgaver til metervarer på træ kan leveres af savværket - og gerne dansk træ. At handle med bæredygtigt dansk træ er mere end blot værdiskabende for virksomheden. Det handler også om at deltage aktivt i den bæredygtige dagsorden.

- Jeg synes, det er vigtigt, at branchen støtter bæredygtigt skovbrug i Danmark. Vi skal sammen være med til at sikre, at skovens ressourcer bruges i den grønne omstilling, siger Søren H. Larsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Skovbrug i Danmark

Det nordiske marked for bæredygtigt træ har altid haft tætte bånd til Danmark, men dansk træ skal ikke afskrives. Selvom skovarealet i Danmark næppe kan sammenlignes med vores nordiske kollegaer, så er der gode muligheder for at købe bæredygtigt træ lokalt.

- De seneste 20 år har flere skovejere valgt at blive PEFC-certificeret, og det er glædeligt at se træet bliver sendt videre ud til de andre led i værdikæden igennem savværker som Verninge Savværk. Det sikrer dokumentationen videre i værdikæden, fortæller Morten Thorøe, PEFC Danmark.

Naturstyrelsen har det største certificerede areal i Danmark med omkring 200.000 hektar skov, men de mindste skovejere kan også være med. Private skovejere med skove på under fem hektar er også PEFC-certificeret, og leveringsdygtige af dansk træ.

Den samlede indsat i Danmark betyder at PEFC-certificerede skove og virksomheder, som Verninge Savværk, kan bidrage til at sikre bæredygtigt træ til branchen, også dansk træ.