Abonnementsartikel

Det bliver med en vaskeægte danmarkspremiere på programmet, når Scantruck fredag den 18. og lørdag den 19. januar slår portene op for årets ScanMek i hovedkvarteret på Katkjærvej i Skive. Foruden den nye Manitou teleskoplæsser MLA-T 533-145 V+, som med sin knækstyring vakte opmærksomhed på Agromek i slutningen af november, ruller Scantruck også den nye ni-meter teleskoplæsser MLT961-145 V+L ind til præsentation. Og det bliver første gang, den lader sig se i Danmark.

Manitou-konstruktørerne har forsynet den nye 12 tons tunge læsser med en John Deere-motor, der yder 141 hk. Maskinen har en løftekapacitet på op til seks ton og altså en løftehøjde op til ni meter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den nye MLT961-145 V+L er en opdatering af den tidligere model MLT960. Men i øvrigt er Scantruck så privilegeret, at vi igen kan byde på flere nyheder bredt fordelt på vores store importprogram. Mest markant er, at vi udvider netop antallet af importmærker med de amerikanske GMG-saxlifte i ikke færre end 13 modeller, fortæller salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Også tyske Weycor har meldt sig med en nyhed til programmet af minilæssere. Weycor AR520 HS Highlift har afløst modellen AR80 som led i en total opdatering af samtlige gummihjulslæssere til at imødekomme de nye emissionsstandarder. 6,5 ton læsseren AR520 HS Highlift har lagt sig i front til opdateringen og fik international premiere på GaLaBau-messen i Nürnberg i Tyskland i september. I Danmark blev maskinen præsenteret og modtaget godt på Agromek. Nu gælder det så ScanMek i Skive.

Klar til intelligent snak

Hos Scantrucks store, gule mærke i entreprenørmaskiner, Komatsu, kommer intelligensen i fokus med Intelligent Machine Control, forkortet IMC.

Komatsu har skabt de avancerede maskinstyringssystemer som integrerede dele af maskinerne. Samtidig har Scantruck etableret sin helt egen afdeling med specialister i maskinstyring, og naturligvis specielt i Komatsu-styringerne, som findes på både gravemaskiner og dozere.

Komatsus IMC-maskinstyringssystem bygger på GPS-elementer fra Topcon, som Scantruck er direkte forhandler af. Som Topcon-forhandler kan Scantruck levere maskinstyring også til Komatsu-maskiner, som ikke leveres med IMC direkte fra fabrikken. Også entreprenører med andre maskinmærker kan få monteret Topcon-maskinstyring.