Abonnementsartikel

Alt imens automatikken er på voldsomt indtog i blandt andet gravemaskiner, er Honda godt på vej med en selvkørende maskine til de mere simple opgaver.

De såkaldte Autonomous Work Vehicle, AWV, er udviklet til en række forskellige opgaver. De selvkørende arbejdskøretøjer skal for eksempel bruges til transportopgaver og andre simple opgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Honda oplyser i en pressemeddelelse, at AWV'erne er klar til at blive testet yderligere i virkelige arbejdssituationer, og jagten på samarbejdspartnere, der kan bidrage yderligere til udviklingen, er sat ind.

Fokus på udstyr

Maskinerne er firehjulstrukne. De kan programmeres efter forskellige programmer som "Følg mig", "Mønster" og "Fra A til B". Det skal gøre maskinerne alsidige, og det er også meget forskelligartede opgaver, som Honda har udviklet AWV til.

Producenten nævner ting som redningsarbejde, brandbekæmpelse, byggeri, minedrift og snerydning som muligheder.

Det er et års tid siden, Honda præsenterede de selvkørende ATV'ere. Det skete på teknologimessen CES18 i Las Vegas. CES19 står nu for døren, og Honda har brugt det forgangne år på videreudvikling og test af maskinerne.

Nu skal yderligere test med samarbejdspartnere blandt andet være med til at udvikle forskelligt udstyr, som er målrettet de forskellige brancher, Honda sigter efter.