Abonnementsartikel

Der bliver ingen erstatning til Find Andersen-Fruedahl for de skader, som bævere har lavet på hans ejendom mellem Holstebro og Lemvig.

Det slår Vestre Landsret nu fast i en dom og stadfæster dermed byretsdommen, det skriver DR.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er skuffet. Vi havde håbet, at vi ville vinde, men jeg vidste godt, at det var usandsynligt, fordi det er den lille mand mod den store overmagt, siger Find Andersen-Fruedahl til DR.dk.

Stævnede Miljøstyrelsen

Han havde, ifølge DR, krævet 300.000 kroner fra Miljøstyrelsen for de betydelige skader, som bæverne havde lavet på de træer (sitkagran, fyr og rødbøg), som Find Andersen-Fruedahls 13 hektar jord i Møborg er plantet til med.

Han siger til DR, at han ikke har søgt tilladelse til at regulere bæverne, da han ikke mener, det er hans opgave.

- Fordi jeg ikke mener, at der er min opgave, men det kan være, at jeg gør det efterfølgende. Det har jeg ikke taget stilling til, men jeg sender en sms til Miljøstyrelsen og beder dem om, at mine træer ikke bliver fældet og mine søer ikke bliver ødelagt, siger Find Andersen-Fruedahl.

Siden bæverne blev sat ud i den danske natur i 1999 har bævere lavet skader på dansk ejendom, men Find Andersen-Fruedahls sag var den første, der skulle behandles af den danske domstol.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mangler regler på området

Både Landbrug og Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening har tidligere givet udtryk for, at de mener, der mangler klare regler på området.

- Vi blev oprindeligt lovet, at bæverne kunne holdes på statens egne arealer. Det er ikke sket. Derfor er vi nødt til at have en plan for bæveren, som sikrer, at den ikke kan gøre skade på anden mands ejendom, sagde den daværende formand for Siges og viceformand i L&F, Lars Hvidtfeldt, til DR ved retssagens begyndelse i 2017.

Det var Danmarks Naturfredningsforening enige i.

- Retssagen er udtryk for en voksende frustration. Der er brug for klare kriterier for, hvornår man kan fjerne problembævere, præcis som vi allerede har det for ulve, lød det fra biolog i foreningen Bo Håkansson til DR i 2017.

Til spørgsmålet om Find Andersen-Fruedahls kamp slutter efter dommen i Vestre Landsret, svarer han til DR:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så kender du ikke vestjyder.