Abonnementsartikel

De n nye gardinserie Duette fra Luxafle holder ikke bare lyset ude, den holder også varmen inde. Det er i hvert fald, hvad producenten lover i en pressemeddelelse, hvor gardiner beskrives som havende en celle-i-celle konstruktion, der giver ekstraordinær god isolering året rundt og hjælper med at spare på varmeudgifterne.

Det betyder ifølge producenten, at man både kan holde dit hjem varmt om vinteren ved at holde på varmen, og om sommeren omvendt reducere den varme, som trænger ind i rummet via vinduer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konstruktionen i gardinerne skulle på den måde gøre det muligt at spare op til 46 pct. på udgifterne til varme og nedkøling i løbet af året.

Med plisseringer på for- og bagsiden har Duette også lydabsorberende egenskaber, der forbedrer akustikken i større rum. Gardinernes luftlag kan reducere støj fra rummet og forstyrrende ekko fra materialer som glas og klinker med op til 60 pct., og hjælper dermed til et mere behageligt indemiljø.

Gardiner efter behov

Luxaflex laver Duette i flere farver og tekstiltyper, så man kan give hvert rum sit eget præg eller holde et ensartet look igennem hele hjemmet. Man har også mulighed for tilpasse, hvor meget lys og indsyn hvert værelse skal have ved at vælge for eksempel et transparent væv i køkkenet, et semitransparent i stueen og en mørklæggende variant i soveværelset.

Duette-serien fås med flere betjeningsmuligheder. Her kan man vælge mellem alt fra snorløse varianter til fuldt motoriserede systemer, herunder et Powerview-system, der kan kobles til hjemmets WiFi og derved styres med en smartphone.