Abonnementsartikel

Det kræver en styrket indsats, hvis kommunerne skal være rustede til vandpresset. Derfor vil regeringen klimasikre en række områder, der ligger mellem byerne i omegnen af København som et led i hovedstadsudspillet, der præsenteres torsdag. Det skriver DR.

Det skal ske ud fra den såkaldte fingerplan, som var en byudvikling i alle retninger, som skulle sikre, at byen voksede om "som fingre" og med grønne områder imellem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fingerplanens overordnede formål (fra 1947, red.) var at sikre store grønne områder i hovedstadsområdet, men det kan vi altså også udnytte til at opsamle de voksende vandmængder, som desværre vælter ud af skyerne stadig oftere, siger Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til mediet.

Finansieringen af de grønne områder er endnu ikke på plads, men regeringen ønsker at nedsætte en arbejdsgruppe, som har til opgave at analysere, hvordan de grønne områder i omegnskommunerne bedst kan bruges som klimabeskyttelse.

Samlet indsats

Karsten Arnbjerg Nielsen, der er professor på DTU Miljø, er umiddelbart tilfreds med den nye plan som i højere grad sikrer, at klimakampen ikke skal kæmpes mod individuelt af omegnskommunerne.

- Kommunerne skal ikke stå alene med at klimasikre mod oversvømmelser og stormflod siger Karsten Arnbjerg Nielsen.

Regeringen inviterede klokken 9 til pressemøde, hvor erhvervsminister og formand for regeringens hovedstadsudvalg Rasmus Jarlov. Ud over erhvervsministeren deltager også transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen på pressemødet.