Abonnementsartikel

Da skoven ved Sinding i Silkeborg for nyligt dannede rammen om fagudstillingen Demo-dage, var det med deltagelse af nogle af markedets stærke spillere indenfor skovbrug, have- og landskabspleje og juletræsproduktion. Deltagerne i demo-dagene, der arrangeres af NHS Maskinfabrik A/S i samarbejde med udvalgte medudstillere, var FSI Power Tech, ABM Stål, Tree Tech, Bredsgaard, Helms TMT-Centeret, Wirtgen Group, Sønderup Maskinhandel og Johs. Mertz, og der var masser af nyheder at vælge imelem for de mange besøgende.

Lille verdennyhed

Sønderup Maskinhandel viste den nye XROT-rotorklipper frem, og længere inde i skoven kunne man opleve en lille verdensnyhed hos Wirtgen Group, Mowbloweren fra Westtech, som er et påbygningsredskab til diverse fjernstyrede små maskiner. Redskabet kan flytte græs væk fra skråninger, og gøres dette regelmæssigt, så udpines jorden og reducerer på sigt græsklipningsarbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helms TMT-Centeret fremviste deres nye traktormærke Mc. Cormick, og her havde de havde medbragt årets traktor i mellemklassen.

FSI Power Tech havde hele tre nyheder med på skovtur, heriblandt FSI D42 Remote, som er en ny stub- og rodfræser med firhjulstræk og fjernbetjening.

Johs. Mertz havde trukket det tunge skyts frem i form af Albachs Diamant 2000 flishugger med 565 kW under hjelmen, og hos NHS kunne man se deres unikke nyudviklede sikkerheds/betjeningssystem SafeTouch.

Ekstra lækkerbidsken

Også NHS havde maskin-nyheder på programmet. Deres flishugger 180mw Legacy har været fremvist på flere messer i 2018, men for første gang kunne den opleves i drift. Der var særlig interesse for maskinens styresystem SmartCon, der helt fuldautomatisk starter/indkobler, stopper/udkobler flishuggeren, ligesom maskinens Eco motion system, der gavner såvel miljø som økonomi, var i fokus. NHS kunne desuden diske op med en ekstra lækkerbidsken i form af en tvilling til førnævnte flishugger, nemlig 180mt Legacy. Mt'en er samme flishugger som mw.en, borset fra at den er på tracks i stedet for trailermonteret. Dette forventer den danske producent sig meget af;

- Vi har åbnet op til et bredere kundesegment med tracksmaskinen, både på det danske og på det udenlandske marked. Det bliver i højere grad et redskab for blandt andet kommuner/materielgårde, og anlægsgartnere, som forestår rydning langs veje og stier og mere svært fremkommelige steder, siger Ejner Husted, Senior Sales Manager hos NHS Maskinfabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejner Husted var da også godt tilfreds efter et par kolde, men velbesøgte dage i skoven

- Det som er helt essentielt er, at Demo-dage ikke er en messe, men en udendørs fagudstilling med demonstrationer i højsædet. Det er to dage, hvor du kan se maskiner og redskaber i drift i deres naturlige element - og det har en effekt på potentielle kunder, kan vi konstatere.

Demo-dage afvikles hvert andet år, og i 2019 var det sjette gang maskiner og besøgende gav ekstraordinært meget liv til skoven ved Sinding.