Abonnementsartikel

England: JCB har netop præsenteret næste generation af virksomhedens Agri-teleskoplæssere, der er målrettet landbruget på et pressemøde i England.

De nye læssere kommer i første omgang i fire modeller og med en løftekapacitet på tre til seks ton. Løftehøjden på de fire modeller ligger i intervallet 6,0 til 9,5 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye læssere er redsignet på en række punkter og toppes med en ny kabine.

Command Plus kalder JCB den nye kabine, der i forhold til den tidligere er vokset på alle ledder og kanter. Helt præcist er der 12 procent mere plads i den nye kabine, og som noget nyt er joysticket nu integreret i sædets højre armlæn. Støjniveauet har fået et gevaldigt nøk nedad, og opgives til 69 dbA.

For at forbedre udsynet til redskabet, er forruden på de nye maskiner i et stykke og uden generende sprosser.

Næsten en kvart million læssere

JCB er verdens største producent af teleskoplæssere, og inden for kort tid ruller maskine nummer 250.000 ud fra fabrikken i England hvor der lige nu produceres over 100 teleskoplæssere om dagen.

Siden 1981 har JCB produceret teleskoplæssere designet til landbruget. I forhold til industrilæsserene er landbrugslæsserene opbygget over en kraftigere og er monteret med et hurtigere hydraulikanlæg. Læsseren har også større motoreffekt og en transmission der gør dem velegnet til at køre på landevejen og til at trække en trailer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kører mange timer

En undersøgelse foretaget af JCB viser at en landbrugslæsser i 60 procent af tiden anvendes til læsseopgaver. 35 procent af tiden anvendes til transport og i 15 procent af tiden trækker teleskoplæsseren en trailer.

- Vi kan se, at læssemaskinerne på mange store landbrug, kører lige så mange timer som de store traktorer, og derfor skal føreren også tilbydes samme komfort, sagde udviklingschef Tim Burnhope ved introduktionen af de nye læssere på pressemødet i England.