Abonnementsartikel

"Det skal være enkle produkter af god kvalitet. Det skal være nemt, hurtigt og så skal det være til en rigtig fornuftig pris."

Det er i al sin enkelhed beskeden fra Preben Christensen fra PC Maskiner, der for et par måneder siden overtog produktionen af den populære hesteboks Fleksiboksen fra firmaet Fleksi Metal i Vildbjerg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har samarbejdet med Fleksi Metal i mange år. De fandt ud af, at hesteboksen ikke længere passede i deres produktprogram, så da de ringede og spurgte, så valgte vi at overtage hesteboksene, fortæller Preben Christensen.

Standardvare

Hensigten er, at hesteboksen skal være standardvare, der ligger på reolen. Det skal ikke være store, dyre forkromede løsninger, men en enkel kvalitetsboks med standardmål. Kunden kan så enten få boksen som et samle-selv-sæt, så man sparer penge, eller man kan vælge at lade PC maskiner montere pladerne, så alt er klart ved levering.

- Vi laver alle produkterne her. Den ydre ramme er lavet af kraftigt galvaniseret profilrør, og siderne er lavet af 15 millimeter tykke, glatte finerplader. Så kan man vælge, om tremmerne skal være lodrette eller vandrette, eller om det skal være løsdrift med nogle rigtigt kraftige lodrette tremmer fra top til bund, siger Preben Christensen.

Den nye ejer af Fleksiboksen har positive forventninger til boksene, der overholder alle de nye regler.

- Det er der da potentiale i. Der er jo er en del gamle stalde rundt omkring i landet, som jo nok står overfor at skulle renoveres. Så det var selvfølgelig også med i vores overvejelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke langt til hestebokse

I forvejen producerer PC Maskiner kalve- og grisehytter til friland, så der var ikke så langt til også at lave hestebokse.

- Vi skal ikke lave kæmpe staldsystemer. Det skal være enkle produkter af god kvalitet, og så skal det være til en rigtig fornuftig pris, siger Preben Christensen, der vil føre boksene som lagervare.

- Det skal være sådan, at hvis kunden ringer og siger: "Jeg kommer og henter boksene i morgen og samler dem selv", så er de klar, siger han.

PC Maskiner overtog Fleksiboksen den 15. december 2018, så det er stadig rimeligt nyt for firmaet, der ikke har tænkt sig at ændre på konceptet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et fint program, det skal vi ikke ændre på med det samme. Selvfølgelig kommer der tilpasninger, men i starten kører vi med boksene, som de er, siger Preben Christensen, der også har store forventninger til salget i Norge og Sverige, hvor der allerede er indløbet ordrer fra.