Abonnementsartikel

Både finansiering og byggetilladelse er på plads. Og går byggeriet efter planen, kan man slå dørene op allerede til sommer. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det bliver endda muligt at gæste hytterne. Planen er nemlig, at Als Odde skal blive et trætophotel. Man hamrer store skruer i skovbunden som fundament for de bærende søjler og spænder hytterne op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Luksus i højden

Selve hytten bliver dog bygget syv meter oppe i træet, komplet med køkken, bad, toilet og fire sovepladser. Folkene bag Løvtag-projektet glæder sig til at give turister og andre gæster en helt unik oplevelse:

- Det er vildt spændende at tænke på, at man om nogle måneder kan sidde på vores tagterrasse i trækronen og nyde denne her smukke skov. Vi håber og tror, at rigtig mange har lyst til at tage en pause fra deres travle hverdag og opleve naturen på den måde, siger Rasmus Lybæk.

At der ikke er tale om et almindeligt byggeri understreges af den lange proces, projektet har været igennem for at blive realiseret:

- Det har været nyt for alle - både for os, for myndighederne, for ingeniørerne og for tømrerne. Derfor har vi måttet tegne hytten om indtil flere gange, og vi har brugt virkelig lang tid på i samarbejde med Mariagerfjord Kommune at sikre, at hytten lever op til alle krav. Så det er dejligt, at byggetilladelsen nu endelig er i hus, siger Nanna Balsby, der er medstifter af Løvtag.

Lokal tømrer i arbejde

Løvtag har valgt det lokale tømrerfirma, Bjarne Brath A/S, som hovedentreprenør på byggeriet, og planen er, at der på sigt skal bygges flere hytter både ved Als Odde og andre steder i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Byggeriet af den første hytte handler i høj grad om at optimere byggeprocessen i samarbejde med vores entreprenør. Vi vil gerne gøre det så nemt og billigt som muligt for andre skovejere at købe vores hytter, så konceptet kan blive spredt til andre dele af landet, siger Sigurd Larsen, medejer af Løvtag og arkitekten bag hytterne.