Abonnementsartikel

40-års jubilæet for Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning bliver fejret efter alle kunstens regler og vil være synlig allerede, når man ankommer til årets Hest & Rytter.

Blandt mange nye tiltag, der vil være med til at højne kvaliteten af oplevelserne ved årets hingstekåring, er et hingstekåringsmuseum, hvor man starter i tidsperioden 1980-1984 og slutter i perioden 2015-2019. Det byder på en tidsrejse igennem hingstekåringen med forskellige visuelle oplevelser i form af foto, video og udstillede effekter som gallakostumer, vandrepokaler og meget mere. Det bliver en rejse fra sort/hvide billeder til computeranimerede effekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Igennem 40 år har man i Herning kåret de hingste, der skulle tegne fremtiden i dansk ridehesteavl. Her har hingstene taget deres første skridt i rampelyset, hvorefter nogle af dem er blevet fejret som fløjhingste eller hædret med vandrepokaler. Siden 1998 har man hvert år udnævnt en hingst som Årets Hingst i Dansk Varmblod, og historiens første 21 titelbærere får ved dette års hingstekåring udstillet deres portrætmaleri på fornemmeste vis.

- Alle hingstemalerierne vil blive udstillet ved hingstekåringen. Her vil man også kunne opleve vores Walk of Fame, hvor navnene på Dansk Varmblods største avlsmatadorer og sportsstjerner har deres navn nedfældet i en stjerne i fortovet, fortæller direktør Casper Cassøe Krüth.

Billetsalg slår rekorder

Allerede i efteråret var der usædvanligt tryk på billetsalget til Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning, og her i starten af 2019 er det slået fast, at billetsalget går bedre end nogensinde før. Faktisk ligger det mere end 30 procent foran den sædvanlige status på dette tidspunkt. Det lover godt for hingstekåringens 40-års jubilæum, der løber af stablen i dagene 6.-10. marts 2019.

I år vil der blive opsat en ekstra stolerække foran tribunen i Boxen, hvor arenaen er forlænget for at kunne få plads til to ekstra tribunevinger, og desuden er VIP-området udvidet med yderligere 11 borde, så der i alt er 171 VIP-borde. Lørdag aften vil der være 1300 VIP-gæster til gallashow.

I over to måneder har der ikke været ledige billetter på den nedre tribune, og vil man være sikker på at få del i hingstekåringens mange fortryllende oplevelser, så skal man sikre sig billetter nu. Som sædvanligt har der været særlig stor rift om billetter til gallashowet.