Abonnementsartikel

17,4 millioner overnatninger sidste år blev det til i Sverige fra udenlandske besøgende, og dermed er 2018 det bedste turistår nogensinde for nabolandet. Danmark er svenskernes tredjestørste marked, og fra os fulgte den største stigning på næsten 17 procent. Det er den åbne svenske livsstil og den store, tilgængelige natur, der bl.a. inspirerer til at besøge Sverige, og det er kommet mange regioner til gode, skriver Visit Sweden i en pressemeddelelse..

De 17,4 millioner udenlandske overnatninger i Sverige i 2018 resulterede i det bedste turistår nogensinde. Det var samtidig rekord for sjette år i træk. De 17,4 millioner overnatninger udgør en stigning på 7,2 procent, som svarer til 1,2 millioner. Norge er fortsat Sveriges største leverandør af gæsteovernatninger med Tyskland lige efter. Danmark indtog tredjepladsen med 1,3 millioner overnatninger i Sverige i 2018, og danskerne gav også den største procentvise fremgang med 16,8 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stigningen i danske overnatninger i Sverige kommer en lang række svenske regioner til gode herunder Skåne, Dalarna, Västsverige, Småland, Halland, Jämtland og Värmland.

De danskere, som besøger Sverige, søger en kombination af storbybesøg og naturoplevelser, og der registreres en stor interesse for outdoor-ferier.

Skåne er favorit

Skåne har i mange år været en danskerfavorit, som kan nås lige på den anden side af sundet med dejlig natur og aktive naturoplevelser som vandring og cykling, god mad, gode weekend-getaways og byen Malmø - og netop den kombination af oplevelser, som danskerne søger i Sverige. Måske har det gode sommervejr i 2018 også bidraget til, at de danske overnatninger er steget med hele 29,3 procent i Skåne.

Regionen Dalarna er et godt eksempel på en næsten eksplosiv vækst med næsten 30 procent flere danske overnatninger. Dalarna har haft en pæn stigningstakt i en årrække og fortsætter i 2018 med at vokse både nationalt og internationalt. De nye tal viser, at Dalarna er blevet en af danskernes absolutte favoritdestinationer i Sverige, og ca. 20 procent af alle danske overnatninger i Sverige i 2018 foregik i Dalarna. Også Jämtland og Värmland, som har fine skidestinationer, øgede flot. Det er hovedsageligt vintersæsonen, der medvirker til stigningen.

- Skiløb i Dalarna har været populært hos danske børnefamilier i årtier. Vores skidestinationer er velkendte, og den lave svenske valuta er i øjeblikket en yderligere faktor og fordel med det resultat, at mange vender tilbage til deres yndlingsdestinationer i Dalarna?, siger Jonas Rosén, adm. direktør for Visit Dalarna.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Natur og Astrid Lindgren

Västsverige har også haft en flot fremgang, og her er det hovedsageligt områdets flotte naturoplevelser, skærgården og Göteborg, der virker tillokkende. Småland er allerede elsket af mange danskere for de store skove, ødegårdene og 'fyrtårnet' Astrid Lindgrens Verden, forlystelsesparken med teaterstykker baseret på den store forfatterindes bøger.

Halland er blevet synonymt med lækre SPA-oplevelser, Kattegattleden, hvor der cykles langs kysten, og den helt særlige restaurant, "Stedsans in the Woods", som kombinerer natur og mad på en unik og luksuriøs måde. Parret bag restauranten er danskere.

- Det er meget glædeligt at se denne interesse for Sverige vokse så stærkt. Mange turister verden over vil gerne besøge Sverige - og i Visit Swedens markedsføring promoverer vi blandt andet den åbne svenske livsstil og den store, tilgængelige natur, siger Ewa Lagerqvist, adm. direktør for Visit Sweden.