Abonnementsartikel

JMM-selskabet Stemas A/S og Maskinhuset A/S forener nu kræfterne og skaber total fokus på entreprenørmaskinerne fra japanske Yanmar. Det sker med etablering af et nyt, fælles selskab, Maskiner A/S, som per 1. marts 2019 bliver importør af Yanmar i Danmark.

Samtidig forsvinder mærkenavnet Schaeff, som er det, som Maskinhuset hidtil har forhandlet. Det er en logisk konsekvens af, at Yanmar-koncernen i 2016 overtog Terex' europæiske produktion af Schaeff-maskinerne. Fremover vil alle modeller hedde Yanmar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Schaeff-navnet er allerede fortid på mange europæiske markeder. Nu følger vi trop i Danmark og gør det hele til Yanmar. Fra 1. marts markedsføres maskinerne derfor ikke længere under Schaeff-navnet i Danmark. Til gengæld har vi et styrket Yanmar-brand, som alene på gravemaskinerne vil have en markedsandel på omkring 20 procent, siger Tommy Bergmann, Maskinhuset.

Siden overtagelsen af Terex / Schaeff-produktionen i Europa, har Yanmars internationale ledelse ønsket at forene kræfterne hos de to danske importører. Nu har Stemas/JMM og Maskinhuset etableret det nye fællesejede selskab Maskiner A/S. Her samles importen af Yanmars mini- og kompaktgravemaskiner og tilsvarende importen af de hidtidige læssemaskiner, mobilgravemaskiner og midi-gravemaskiner fra Schaeff, under navnet Yanmar.

Deler lige over

- Vi deler den nye salgs- og serviceorganisation ligeligt med 50 procent ejerskab af Maskiner A/S til ejerne af Maskinhuset og 50 procent til Stemas/JMM. Maskinhuset A/S kommer til at danne basis for Maskiner A/S med alle medarbejdere, ledelse, afdelinger og værksteder i Horsens og Slagelse samt udekørende servicevogne. Stemas/JMM indskyder alle sine Yanmar-aktiviteter i Maskiner A/S. Nogle af Stemas' nuværende salgs-og servicemedarbejdere fortsætter arbejdet med Yanmar i Maskiner A/S, forklarer Robert Kjærgaard, Stemas.

De nye samarbejdspartnere understreger, at tidligere kunder ikke bliver glemt i den nye konstellation.

- Deter vigtigt at stadfæste, at ingen Schaeff/Terex kunder bliver "glemt" og at der fortsat vil udføres service og sælges reservedele til alle Schaeff og Terex maskiner, fra Maskiner A/S, supplerer Tommy Bergmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgs- og servicepartnere

Det betyder blandt andet, at Stemas A/S og Johs. Møllers Maskiner A/S fremadrettet bliver salgs- og servicepartnere af Yanmar maskiner for Maskiner A/S qua den ekspertise og knowhow, der er opbygget gennem årene.

I praksis medfører det, at såvel nuværende som kommende Yanmar-kunder frit kan vælge at blive serviceret af deres hidtidige leverandør. Ligeledes fortsætter WJ Maskinservice og KS Maskiner, som forhandlere af nu Yanmar maskiner, som de hidtil har været det af Schaeff/Terex maskiner gennem årene.