Abonnementsartikel

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy har efter en lang, spændende og meget succesfuld, fælles rejse haft en konkurrencepause siden sommeren 2018, hvor Cassidy pådrog sig en mindre skade, der forhindrede ekvipagen i at repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne i Tryon. Ekvipagen har allerede repræsenteret Danmark ved OL 2016 i Rio de Janeiro og vandt ved EM 2017 to individuelle medaljer.

Efter skuffelsen over ikke at kunne deltage ved WEG 2018 er det en meget stor glæde for Cathrine Dufour, at Cassidys comeback i rampelyset netop bliver ved Dansk Varmblods 4-stjernede dressurstævne under hingstekåringen i Jyske Bank Boxen, som hun flere gange har omtalt som sit favoritstævne med det bedste publikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vores bedste ridt i Herning

Cathrine Dufour og DV-hesten Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/Donnerhall (opdr. Atterupgaard), der er regerende danmarksmestre, kommer til start fredag den 8. marts i den 4-stjernede ECCO Grand Prix og søndag den 10. marts i Helgstrand Dressage Grand Prix Kür i Boxen i Herning. Det bliver dermed første gang siden DM på Broholm sidste sommer, at den danske stjerneekvipage er til start på dansk grund. Cassidy er tilbage i topform nu, og Cathrine ser frem til igen at ride i Boxen, hvor hun sidste år blev tiljublet af 8.000 stående tilskuere i gallashowet lørdag aften, da hun modtog MCH's Varmblodspris.

- Jeg glæder mig specielt til at komme tilbage med Cassidy igen, fordi vi har haft nogle af vores bedste ridt i Herning. Herning er noget helt specielt, og det har givet mig mange store oplevelser, siger Cathrine Dufour, der ankommer tirsdag og ser frem til at indånde hele atmosfæren og møde sine mange kollegaer.

Stærkt konkurrencefelt

Med en opgradering til 4-stjernet niveau i dressur er det internationale stævne i Herning skrevet ind i Dansk Ride Forbunds sportsplan for dressur, og det betyder i praksis, at hele den hjemlige elite har meldt deres ankomst. Det betyder også, at Cathrine Dufour bl.a. skal ride mod sin dygtige landsmand Daniel Bachmann Andersen, der for Lego-direktør Kjeld Kirk Kristiansens stutteri Blue Hors rider hingstene Blue Hors Zack og Blue Hors Don Olymbrio, som begge ligger i verdensranglistens top 25.

Feltet tæller også den spanske landsholdsrytter Severo Jurado López, der har hjemme hos danske Helgstrand Dressage og skal ride den fantastiske hoppe Fiontini e. Fassbinder/Blue Hors Romanov (opdr. Hanne Lund og Henrik Hansen). Sammen har de to tre verdensmesterskabstitler for ungheste under kappen, og Fiontini har allerede vist særdeles gode takter i Grand Prix. Desuden kommer en stribe svenske topryttere til start i det stærke internationale felt med ekvipager fra Belgien, Danmark, Finland, Norge, Polen, Spanien, Sverige, Sydafrika og Tyskland.

De danske ryttere vil have landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein med på sidelinjen, og hun glæder sig til at følge rytterne i Herning, hvor publikum kan se frem til nogle spændende dressurklasser med den danske dressurelite til start.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal bakke op omkring dette stævne, for Dansk Varmblod har vist, at de mener det her alvorligt, og derfor skal vi have de bedste ryttere til start på hjemmebanen, kommenterer landstræneren.

Clinic og unghestechampionat

For Cathrine Dufour bliver dette års hingstekåring særlig travl, idet hun ligeledes deltager i Unghestechampionatet, der er finalen for de bedste 5-årige DV-heste i en afdeling for dressurheste og en for springheste. Hun deltager med sin dressurhest Sauternes e. Sezuan/Londonderry, der er opdrættet af Stutteri Hedegaard v. Lena og Ulrik Kristensen. I Unghestechampionatet er en del af bedømmelsen en fremmedryttertest, og der gælder det for dressurhestene, at det er den svenske OL-rytter Patrik Kittel, der skal teste hestene og give dem karakterer for kapacitet og ridelighed. Unghestechampionatet spiller for de bedste ekvipager også en rolle for deres chance for senere på året at kunne blive udtaget til at repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne for ungheste i dressur og springning.

Derforuden afholder Cathrine Dufour en dressur-clinic i Herning, hvor hun vil indvie sit publikum i dressurtræning ved selv at ride den tyskfødte Bohemian e. Bordeaux/Samarant og undervise nogle af sine mange elever, alt imens hun inddrager publikum.

- Det er første gang, jeg holder en clinic i Herning, og første gang jeg holder så stor en clinic. Så det er meget spændende, og jeg glæder mig, fortæller Cathrine Dufour, der ind imellem sine mange gøremål også vil være til rådighed for sine mange fans med autografskrivning.