Abonnementsartikel

Nu hvor foråret er på trapperne, kan der være god grund til at sætte kulør på terrassen og kickstarte sommeren med nogle af stuens mange blomstrende potteplanter. Blomsterne giver ikke bare en fantastisk stemning på terrassen i sommermånederne - de trives også bedre udenfor, fordi de her får mere lys og kan mærke døgnets skiftende temperaturer.

Så snart sommeren lakker mod enden, og aftenerne igen bliver køligere, skal de blomstrende potteplanter så atter tilbage i deres vante omgivelser i vindueskarmen indenfor, og her kan de fortsætte med at sprede skøn sommerstemning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gode pladsforhold

Sørg for gode pladsforhold i potten, omplant med frisk jord, når du planter ud, og vælg lerpotter af god kvalitet, så rødderne trives bedst muligt. Bergs lerpotter kan bruges både ude og inde og sørger for, at planternes rødder har de bedst mulige levevilkår. Det skyldes, at leret både sikrer, at rødderne kan ånde og samtidig holder på fugten.

Sådan planter du korrekt

1: Væd først potten indvendigt og udvendigt, før der kommer jord i. Hvis lerpotten skifter farve fra lys til mørk, er det tegn på, at potten kan ånde. Det betyder, at potten sikrer, at planten får fugt og næring helt ned til rødderne og dermed de bedste forudsætninger for at gro.

2: Placer et potteskår over hullet i pottens bund, før der kommer jord i. Det forhindrer tilstopning, når potten fyldes med jord.

3: Hvis det er en stor lerpotte, er det en god idé at fylde småsten, potteskår el.lign. i bunden. Det sørger for, at overskydende vand kan løbe væk og giver på den måde planterødderne de bedste forudsætninger for at ånde.

4: Placer et stykke stof over småstenene for at forhindre jorden i at løbe ud, når planten vandes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

5: Læg planterødderne i en balje med vand, så planten starter sit nye liv i potten velhydreret. Planten er nu klar til at komme i potten sammen med frisk jord.