Abonnementsartikel

De første heste ankom til Messecenter Herning flere dage før de første aktiviteter og den officielle åbning af Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter.

Og onsdag åbnede ballet med de første konkurrencer og kåringsaktiviteter. Men torsdag formiddag begyndte messen og kåringen officielt, og publikum væltede ind af portene til det store messeområde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtigt blev gangene i udstilllingshallerne fyldt med hesteinteresserede i alle aldre, som kiggede og købte og spurgte ind til de nyeste trailermodeller, minilæssere eller andet udstyr til hestene derhjemme.

Selv halbyggeri eller indretning af stalde kan man kigge på i hallerne, og helt jordnære emner som bekæmpelse af rotter og fluer kan man se nærmere på.

Sideløbende foregår der forskellige konkurrencer i flere af hallerne.

Der er kåring af unghingste, som er det oprindelige formål medarrangementet, og som nu finder sted for 40. gang. Hingstene vises frem dagligt på forskellig måde for dommerkomissionen, som dermed får de bedst mulige betingelser for at vælge de helt rigige hingste til at producere fremtidens dressur- og springheste til ridebanerne. Den endelige afgørelse træffes søndag.

Og samtidig er der international ridesport - både spring og dressur -med topnavne på både heste- og ryttersiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og er man på udkig efter en ny ridehest, kan man lørdag eftermiddag erhverve sig en udsøgt unghest på Dansk Varmblods forårsauktion.