Abonnementsartikel

Hvis du er på messen Hest & Rytter i Herning i disse dage (6. - 10. marts) bliver du mødt af noget af en oplevelse, når Dansk Varmblods 40-års jubilæum bliver fejret med et brag af en hestefest.

Tag eksempelvis på en nostalgisk tidsrejse fra 1980 frem til i dag eller gå på opdagelse i Walk of Fame, hvor de største firbenene stjerner igennem fire årtier hyldes

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Allerede når man kommer ind ad Indgang Vest, mødes man af bannere, som starter fra 1980 og fører den besøgende igennem fire årtier, der slutter, når man kommer frem til Boksen i MCH Messecenter Herning.

I år er året, hvor Dansk Varmblods Hingstekåring har 40-års jubilæum, men det betyder så langt fra, at den er 40, fed og færdig. Faktisk er det indtil videre gået så godt med billetsalget i år, at hingstekåringen har gode chancer for at etablere sig som den største af alle messer i MCH Messecenter Herning. Det forventes, at over 60.000 hesteentusiaster lægger vejen forbi i dagene 6.-10. marts 2019.

Gigantisk messe

Messen Hest & Rytter, som har været en del af hingstekåringen i størstedelen af de sidste fire årtier, har med tiden vokset sig gigantisk stor. I år fylder messen for første gang hele otte haller, hvor de besøgende kan shoppe igennem hos de 300 messestande.

- Vi har alt fra håndsyede italienske støvler til discountgrimer. Både professionelle og helt nybagte ryttere besøger messen, hvor de kan finde varer, der matcher deres behov, siger messeansvarlig Anders Mortensen.

Grunden til, at messen har sneget sig op på at dække hele otte haller, hænger sammen med, at beslagsmedene har fået deres egen hal, hvor de besøgende kan overvære konkurrencer i beslag og få faglige input til fornuftig skoning af hesten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De besøgende kan få hele pakken her. Hvis de køber en billet til Hest & Rytter-messen, kan de også besøge Hal M og Hal E, og de kan gå ned i stalden og se hestene, siger Anders Mortensen, som fortæller, at mange af de besøgende gerne bruger 9-10 timer i Herning og kommer igen og igen år efter år.

Også for udstillerne er der tænkt på god og fornuftig logistik.

- Vi har forsøgt at skabe et naturligt flow for udstillerne fra indgangen til hallerne. Der er god plads i gangene, så man kan komme forbi hinanden, og vi har skabt god plads til, at udstillerne kan sidde og slappe af eller parkere tæt på, hvis de har brug for det, siger Anders Mortensen.

Tag på en nostalgisk rejse

I år hedder gallashowet The Greatest Show, og det tema går igen flere steder, fortæller Louise Ringsbo, der arbejder med markedsføring og auktioner hos Dansk Varmblod.

- Når vi taler om "The Greatest", er det en hyldest til den rejse, der er sket fra dengang, der var 8.000 besøgende til hingstekåringen de første år til i dag, hvor der er over 60.000 besøgende, siger Louise Ringsbo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods Hingstekåring er altså bare blevet større og større med årene. I 2018 var der 60.000 besøgende, men i år forventer Anders Mortensen og direktør for Dansk Varmblod, Casper Cassøe Krüth, at der kommer endnu flere besøgende.

De besøgende kan besøge museet, hvor Dansk Varmblod har samlet rekvisitter fra alle årene, opstillet informationsplancher og lavet videoer, der med levende billeder dækker hele rejsen fra de første år til nu.

- Hvis man tager sig tiden til det, kan man komme på en nostalgisk tidsrejse, når man besøger vores museum. Og det lægger meget godt op til gallashowet The Greatest Show, siger Louise Ringsbo.

Louise Ringsbo fortæller, at det er vigtigt for Dansk Varmblod at markere 40-års jubilæet under hingstekåringen, fordi arrangementet er Dansk Varmblods største aktiv.

- Vi vil gerne hylde kvaliteten i hestene, og at vi er nået hertil, hvor vi er i dag, siger Louise Ringsbo afsluttende.