Abonnementsartikel

Det er ikke kun private haveejere, der sætter stor pris på det lave støjniveau i de nye batterimaskiner, der præger nyhederne hos mange producenter. Også mange semi- og helprofessionelle brugere har fået øjnene op for mulighederne, som de nye maskiner giver.

Det har fået den italienske producent Gianni Ferrari til at skrue op for batterierne, og nu har de lavet en helt ny maskine med navnet Gianni Ferrari GSR Electric, der på mange måder yder en ekstra indsats.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi så den i november, da vi var på besøg på fabrikken i Italien. Nu er den så blevet prissat, og den kan leveres i april, siger Axel Hansen, Atco Danmark, der er dansk importør af maskiner fra den italienske fabrik.

Eneste på markedet

Den nye elektriske frontklipper er ifølge Axel Hansen den eneste af sin art på markedet, og den kommer med tre blade og en klippebredde på 112 centimeter. Motorpakken består af otte 54V-batterier, der kan levere 10,2 kW, hvilket efter producentens oplysninger svarer til en 21 HK maskine.

Maskinen kan arbejde i temperaturer mellem -10 og 60 graders varme, og afhængigt af græsforholdene kan den køre uafbrudt i seks til otte timer, hvilket ifølge den danske importør er temmelig bemærkelsesværdigt.

- Det er lige nu den eneste på markedet, der kan køre så længe - og så med den klippebredde. Det er noget helt nyt, siger Axel Hansen, AtcoDanmark.

Udover den lange arbejdstid, så kan GSR Electric indstilles til enten bioklip eller sideudkast. Og så er den nye elektriske frontklipper på alle måder justeret til at larme så lidt som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den har et støjniveau på 50 decibel. Det er vigtigt for eksempel for kirkegårde, der gerne vil køre uden at samle græsset op. På en stor kirkegård kan man jo godt slå græs i den ene ende, mens der er bisættelse i den anden ende. Det samme gælder boligforeninger og campingpladser, hvor folk ikke bryder sig om larm lige udenfor vinduet, siger Axel Hansen.