Abonnementsartikel

Uanset om man ankommer til Flyvestation Værløse for at spænde rulleskøjterne, lufte cyklen eller ride en tur, bliver man nu ikke længere mødt af et stort hegn. Nu åbner naturen sig på en ny måde for fødderne af de besøgende. De sidste cirka 1000 meter hegn, der førhen var med til at lukke et militært område, er nu fjernet. Dermed er forvandlingen fra flyvestation til unikke friluftsmuligheder kun 20 kilometer fra Københavns Rådhusplads fuldendt.

- Vi har netop fjernet den sidste, store strækning med hegn og dermed nået en milepæl med forvandlingen af Flyvestation Værløse. Det drejer sig om den nordlige ende af flyvestationen, som vender op mod området Laanshøj. Det betyder, at det nu er muligt at gå en tur rundt i bakkerne lige op ad de store Herkuleshangarer og derfra få en fantastisk udsigt over hele området, siger Charlotte Mølgaard, arealkoordinator i Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2013 overtog Naturstyrelsen 349 hektar på den nedlagte Flyvestation Værløse. Siden har maskiner fjernet gamle udtjente bygninger og naturen har fået en kærlig hånd, så området kunne åbnes for offentligheden.

Nye områder for de firbenede

Ud over flere hangarer og tre kilometer lang landingsbane byder de grønne dele af Flyvestation Værløse også på et rekreativt naturområde med mose, eng, skrænter, vandhuller og en mindre hede. Landingsbanen og en række andre asfaltstrækninger er et mekka for alle til fods og på hjul som cyklister, rulleskøjteløber og landsejlere. Derudover giver området mulighed for ridning, fiskeri, model- og droneflyvning. Med to nye hundefolde i den åbne natur har de firbenede og deres ejere også fået et unikt åndehul.

- Vi har oplevet en stor efterspørgsel på områder, hvor hunde må løbe rundt uden snor. Derfor har vi placeret en ny hundefold tæt på p-pladsen ved Sandet. Folden er cirka en hektar stor, hvilket svarer til et par fodboldbaner, så her kan hundene virkelig få plads til at løbe og lege. Derudover er der i forvejen en hundefold lige nord for indgangen ved Jonstrup, hvor store og små snuder kan løbe rundt på frie poter, siger Charlotte Mølgaard.

Flyvestation Værløse er åbent for offentligheden hele året rundt.