Abonnementsartikel

Dansk dressursports succesfulde dressurrytter Cathrine Dufour har været hårdt ramt af influenza i den forgangne weekend, hvor hun har været til internationalt dressurstævne i Jyske Bank Boxen i MCH Messecenter Herning. Tusinder af dressursportsentusiaster var mødt frem for at se de hjemlige dressurryttere i kamp mod internationale profiler, og Cathrine Dufour stod op af sygesengen for ikke at skuffe sine mange fans.

Cathrine viste i den grad, hvad hun er lavet af, da hun red med sit sædvanlige overskud og skabte overbevisende magi i Boxen. Det betød, at det danske flag gik til tops, og den danske nationalsang blev spillet, da Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy vandt Helgstrand Dressage Grand Prix Kür CDI4* med hele 86,5 procent. Da Cathrine vandt EM-bronze i 2017 scorede hun 84,5 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Giver aldrig op

I dag red Cathrine Dufour red til musik, hvor teksten startede med "I won't ever give up", hvad der gav mening specielt på en dag som i dag, hvor Dufour skulle præstere på højeste niveau, selvom hun var influenzaramt. Dertil kommer, at hesten Atterupgaards Cassidy har været ude af spillet i et længere periode på grund af en skade. Heldigvis tegner alt til, at intet kan stoppe de to på deres vinderkurs.

Det store mål for det danske dressurlandshold i år er at sikre OL-kvalifikationen ved EM i Rotterdam til august. ? Vi arbejder målrettet på at få OL-kvalifikationen i hus. Og det skulle gå grusomt galt, hvis ikke det lykkedes, udtalte Nathalie zy Sayn Wittgenstein lidt tidligere på året. Danskerne vandt OL-bronze i 2008 og EM-sølv i 2017.

Daniel skubbede sig mod stjernerne

Et andet af dagens højdepunkter blev leveret danske Daniel Bachmann Andersen på avlshingsten Blue Hors Don Olymbrio. Han red et kürprogram med meget høj sværhedsgrad, hvor hingsten arbejdede med power og et afskub, man kunne se helt oppe på de bagerste tilskuerrækker. Det smukke program blev belønnet med dagens andenplads (82,54 procent).

OL-rytterne Anna Kasprzak og Agnete Kirk Thinggaard var begge med helt fremme på hhv. 4. og 5. pladsen, hvad der blot er med til at underbygge, at danskerne er forrygende stærke i dressursporten.

Resultat fra Helgstrand Dressage Grand Prix Freestyle

Artiklen fortsætter efter annoncen

1. Cathrine Dufour / Atterupgaards Cassidy DEN 86.500 procent.

2. Daniel Bachmann Andersen / Blue Hors Don Olymbrio DEN 82.540 procent.

3. Severo Jurado Lopez / Fiontini ESP 80.185 procent.

4. Anna Kasprzak / Rock Star 13 DEN 78.775 procent.

5. Agnete Kirk Thinggaard / Jojo AZ DEN 76.650 procent.