Abonnementsartikel

- Med vores to nye Riders, R 419TsX AWD og R 420TsX AWD, tager vi Husqvarnas over 30 års historie med Riders til det næste niveau. Vi har lyttet til brugerne og udviklet flere efterspurgte features for at effektivere arbejdet og gøre det så behageligt som muligt for brugeren. Resultatet er to kompakte Riders, perfekte til kræsne landejere og professionelle brugere, siger Michael Schösser, der er salgsdirektør for Husqvarna Danmark.

Skift klippebord med et klik

De to nye modeller er udstyret med producentens XChange-tilbehør, der gør det muligt at skifte klippebord hurtigt og uden brug af værktøj, hvilket sparer tid i det daglige arbejde. På begge maskiner har firehjulstrækket fået et upgrade, så det kan håndtere genstridige områder, og de kompakte størrelser gør det lettere at nå ind i snævre områder. Derfor behøver du ikke at efterklippe med en plæneklipper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som noget nyt lancerer Husqvarna muligheden for opladning af andremaskiner undervejs. Det vil sige, at hvis man har behov for kanttrimning, kan man medbringe - og oplade - en batteritrimmer, mens man arbejder. Oven på motorhjelmen sidder et slags bagagebærer, hvor batterimaskinen kan spændes fast og tilsluttes et 12V-stik. På den måde har man altid trimmeren ved hånden, når behovet opstår, og man undgår at blive afbrudt i arbejdet, når trimmeren er løbet tør for strøm. V12-stikket kan også bruges til at oplade mobilen.

Masser af lys

R 419TsX AWD og R 420TsX AWD har begge LED-forlygter, der giver 180 graders dækning og udsyn både tæt på og langt fra maskinen - ligesom billygter. Brugeren har fået flere justeringsmuligheder i forhold til sæde og rat, ligesom de nye maskiner er forbundet med flådeløsningen Husqvarna Fleet Services via en Bluetooth-forbindelse.

Her kan man overføre data fra maskinernes til et flådestyringssystem, der samler data fra alle opkoblede enheder. På den måde får man let overblik og indblik i hele maskinparkens brug og slitage.

Motorerne i R 419TsX AWD og R 420TsX AWD er henholdsvis en Briggs & Stratton- og en Kawasakimotor. Klippebredderne er 103-112 centimeter og 103-122 centimeter. Begge maskiner kommer med Hydrostatisk AWD firehjulstræk.