Abonnementsartikel

Den helt nye Avant 800-serie skubber grænserne for minilæsseres ydeevne med en løftekapacitet på hele 1.900 kg og en løftehøjde på 3,5 meter. Det skriver Avant i en pressemeddelelse. Maskinen har en bredde på kun 1,5 meter, en længde på 3,4 meter, en højde på 2,2 meter og en vægt på 2.550 kg. Det betyder at den kan transporteres på almindelig trailer til bil.

Hos Avant Danmark vurderer man, at løftekapaciteten måske bliver endnu højere end lovet, men det vides først, når den kommer til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har glædet os længe til at kunne løfte sløret for en ny og større maskine. Den giver nogle helt nye muligheder i nogle flere brancher end vi før har set, siger Jannik Pedersen, sælger hos Avant Danmark.

- Den klarer alle opgaver, man kan komme i tanke om - uanset om det er hurtig planering af jord, klipning af græs eller noget helt tredje. 800-serien bliver desuden vores stærkeste maskine, så der bliver nogle flere muligheder med de helt tunge løft, siger Jannik Pedersen, som egner med at kunne sælge de første 800'ere lidt senere i 2019.

Over 200 redskaber

Jørgen Jensen, der er indehaver af Avant Danmark er også begejstret for den nye model:

- Den omfattende mængde af Avant redskaber er naturligvis også tilgængelig for den nye 800-serie. Det gør 800-modellerne til en meget fleksibel og anvendelig minilæsser til de mange forskellige kundegrupper, vi har, uanset om det er inden for landbruget, byggebranchen, ejendomsvedligeholdelse eller lignende. Vi tror, at 800-serien bliver rigtig populær her i Danmark.

Løser alle opgaver

Minilæsserne i 800-serien kommer med nogle forbedrede kapaciteter. Teleskopbommen giver større løftehøjde, men også bedre rækkevide, hvilket er vigtigt for maskinens funktionalitet, og designet på det leddelte chassis gør Avant til en fleksibel maskine med forbedring af førerens komfort og arbejdseffektivitet. Og vigtigst af alt - høj sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seriens model 860i får en kørehastighed på op til 30 km/t, og i stil med andre Avant-modeller tillader hurtigskiftpladen let, hurtig og sikker tilkobling af redskaber. Endelig gør den parallelstyrede bom læsningen hurtigere og mere præcis.