Abonnementsartikel

Nu kan en grøn nyhed stoppe problemer med myrer og samtidig stabilisere jorden under fliserne, selv efter myrerne har lavet gange. Sådan lyder det i hvert fald i en pressemeddelelse fra producenten, der står bag det nye middel Myrevand.

Ifølge producenten er der talem om en form for "flydende jord", der er lavet af dansk blåler og vand. Opfindelsen, der er dansk og patenteret, virker ved at fylde gangene i insektboet op med meget fin jord. Hvis man får indkapslet myrernes dronning, vil boet efterfølgende uddø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fri for giftstoffer

Myrevand er et naturprodukt og kan anvendes på terrassen, i haven, carporten eller indkørslen. Da det er 100 procent fri for giftstoffer, kan det også anvendes i køkkenhaven og drivhuset.

Indholdet af de ultrasmå sten fra blåler gør Myrevand tungere end vand, og derfor kan det trænge ned i de små gange under fliserne og udfylde hulrum.

Når myrernes gange og huller fyldes op, sker der samtidig en stabilisering af fliser og andre belægninger, så man minimerer sætningsskader.

Stil flasken på hovedet

Behandlingen sker nemmest ved at stille en 1-liters Myrevand flaske på hovedet i hullet til boet. Væsken løber selv ud, efterhånden som det fordeles i gangene. Når Myrevand tørrer, vil det svinde, så efterfyldning anbefales.

Produktet kan fortyndes og vaskes af med vand, og det kan også bruges mod jordbier.