Er du i gang med at forberede nybyggeri, eller skal du i gang med renovering af køkken og badeværelse til sommer? Måske har du overvejet el- og varmebesparende løsninger, men har du tænkt på vandet? Her er en liste med tips til dig, der vil bygge smart og vandbesparende.

Hvis du har et byggeprojekt, som begynder, når kulden og frosten har sluppet sit greb, så er du nok allerede godt i gang med planlægningen, men har du overvejet vandet? Ligesom med stikkontakter og varmekilder, udvikler teknologien og designet sig i forhold til det tilbehør i hjemmet, som bruger vand - og der er både tid og penge at spare. Måske har du både kontakt til sælgere, arkitekter og håndværkere. Der er mange ting at forholde sig til og mange bolde i luften. Måske skal du kun renovere et enkelt rum og har god tid til at fordybe dig. Uanset hvad, så er der nok at tænke på, og det kan være svært at gøre om, når først tingene er bygget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor har jeg sammensat en liste med ting, der kan være gode at overveje, inden du går i gang med dit projekt.

Fem gode råd

Berøringsfrit armatur: Tests har vist at du kan opnå besparelser på op til 60 procent med et berøringsfrit armatur.

Brusebad med luft i: Du kan naturligvis ikke vaske hår i luft. Der skal vand til. Men med en vandbesparende bruser, bliver der samtidig tilført luft til brusehovedet, når du tænder for vandet. Det giver faktisk en komfortabel badeoplevelse, og der er rigeligt vand til at skylle shampooen ud. Spørg efter et brusehoved med perlator, der hvor du køber dit nye badeværelse.

Spar vand i haven: Måske skal udendørsarealet også have kærlig hånd til foråret? Overvej at anskaffe dig en regnvandsbeholder i din have. På den måde har du altid gratis vand lige ved hånden, når du vil vande haven.

Vælg et køleskab med plads til vand på køl: Det er dyrt at lade vandet løbe for at få koldt vand. Hvis du har reserveret en hylde i køleskabet, hvor der altid står vand på køl, er du ude over det problem. Måske bliver der endda kø ved køleskabet, hvis du har en kande med iskoldt frugtvand stående.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tænk design ind fra start: Vandhanen og bruseren er ofte to ting, som bliver valgt til sidst - efter skabe, klinker og lofter er kommet på plads. Men det er en skam, for vandhanen bruger du dagligt. Det er derfor en fordel at tænke design og funktionalitet ind tidligt i processen. Vælger du et kvalitetsarmatur, der passer ind i din stil, holder det i årevis.