Abonnementsartikel

Hvis vindueskarmen og aftensmaden tænger til et pift, så er kan en chiliplantemåske være løsningen. Det mener i hvert tilfælde havecenterkæden Plantoranma, der h ar hentet fire nye økologiske gro-selv kits hjem fra Den Økologiske Chilifarm i eksotiske Keteminde på Fyn. Med de nye gør-det-selv planter kan du gro dine egne chiliplanter i vindueskarmen - og nyde både synet og smagen af den sydamerikanske frugt.

De nye gro-selv kits kommer i fire varianter og indeholder alt, du skal bruge for at gro din egen plante. Du får både potte, step-by-step-guide, økologisk spirejord og økologiske chilifrø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sorterne varierer i udseende, styrke og smag - fra de helt stærke Habanero-chilier til de mildere Purple Jalapeño.

Sydamerikanske rødder

De fire chilisorter har alle sydamerikanske rødder: Purple Jalapeño stammer fra Mexico og er opkaldt efter byen Jalapa. Frugten er mild, a?ang og modner fra grøn over i sortlilla til mørkerød. Planten har grønne blade og violette nuancer og bliver cirka 40-60 centimeter høj.

Aji Benito er fra Bolivia. Den kendetegnes ved frugtnoter af melon og mango. Frugten er mellemstærk, formen er oval og modner fra grøn til rød. Det er en letløvet plante, der bliver cirka 40-60 centimeter høj.

Den tredje chili hedder Aji Amarillo, hvilket betyder "den gule chili". Den stammer fra Peru og er den vigtigste ingrediens i det peruvianske køkken. Frugten er mellemstærk, a?ang og modner fra grøn til orange, og den bliver cirka 50-70 centimeter høj.

Endelig er der Habanero Limon, der er en del af Habanero-familien, hvis navn stammer fra byen Havana. Dog oprinder chilien fra Mexico. Frugten er stærk, dråbeformet og modner fra grøn til gul. Det er en smuk, lille og busket plante, der bliver cirka 30-40 centimeter høj.