Abonnementsartikel

Ukrudtsbekæmpelse har i mange år hvilet på enten planteværn eller afbrænding, men nu håber Gersvang Maskiner at kunne indføre en anderledes miljørigtig metode.

Derfor har man allieret sig med hollandske Waterkracht, som benytter varmt vand til ukrudtsbekæmpelse. Og det er ikke en lunken kop te hollænderne hælder ud over fliserne. Metoden virker ved 99 grader, hvor det skoldhede vand blancherer ukrudtet og dermed nedbryder ukrudtets cellestruktur. Waterkracht har arbejdet med teknologien siden 1993, og deres program er stort og består af varmtvands-bekæmpelses-maskiner i mange størrelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Op til 25.000 kvadratmeter

Weedmaster S er for enkeltmandsbetjening og kan dække et område på cirka 1000 kvadratmeter pr. dag. Weedmaster M er ligeledes for enkeltmandsbetjening og dækker med sin tankkapacitet cirka 2500 kvadratmeter og Gersvang kan levere maskiner op i størrelsesordnen Weedmaster TC Vision, der er specielt udviklet til montering på redskabsbærere. Har taler vi om ukrudtsbekæmpelse i storskala med bekæmpelse af op til 25000 kvadratmeter per dag.

Weedmaster TC Vision er desuden udstyret med et avanceret kamerasystem, der kan genkende levende ukrudt, hvilket betyder ukrudt indeholdende klorofyl. Gennem kamerasystemet aktiveres en eller flere af de alt 41 dyser, der skyder varmt vand direkte på det genkendte ukrudt. Denne fremgangsmåde betyder stor besparelse af vand og dermed mindre energiforbrug til opvarmning af vandet.

- Vi forventer os meget af denne nye teknologi og er allerede i kontakt med adskillige kommuner og entreprenører, siger Søren Gersvang og fortsætter:

- Derfor har vi arrangeret en demotur til forskellige egne af landet i uge 13 afsluttende med et åbent hus arrangement i vores afdeling i Løgstør fredag 29. marts.

Fra Hedensted til Høje Taastrup

På demoturen vil man opleve netop Weedmaster TC Vision - man kan høre, hvornår man kan se maskinen i sit område ved at kontakte Gersvang her. Og der er mulighed for at tilslutte sig i alle egne af landet. Og skulle den lille maskine have interesse, kan den opleves i Løgstør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Til åbent hus har vi også en Weedmaster M, som interesserede kan se nærmere på. Alle er velkomne, understreger Søren Gersvang.