Abonnementsartikel

Savner din firbenede ven en løbetur uden snor, er der godt nyt. Naturstyrelsen har gennem det seneste år åbnet op for fire nye hundeskove i Trekantsområdet, Sønderjylland og på Sjælland.

- I hele landet oplever vi stor efterspørgsel på arealer, hvor hunde må løbe frit rundt uden snor. Derfor har vi det seneste år åbnet lågen for fire nye indhegnede områder, hvor hundeluftere kan få oplevelser i naturen i selskab med store og små snuder. I hundeskovene må hundene løbe frit rundt, så længe ejeren har fuldt herredømme over hunden og altså hurtigt kan kalde den til sig, siger kontorchef Mads Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved Skibby på Hornsherred blev der i april 2018 plantet nye træer og buske, som i dag udgør Nordmandsskoven, hvor en hektar slettenatur er indhegnet som hundeskov.

I Gjødding Skov øst for Billund blev en 5,5 hektar stor hundeskov åbnet i december 2018 og i januar 2019 kunne hunde få frit løb ved den tidligere Flyvestation Værløse, hvor en åben naturslette på en hektar nu er indhegnet til at hundene kan få fuld fart på turen.

Endeligt har hunde ved Torp Plantagesyd for Aabenraa i Sønderjylland fået hele 10 hektar indhegnet skov, hvor over 50 hunde og deres ejere i februar 2019 boltrede sig på arealerne i forbindelse med en åbningsfest.

Tre hundeskove opgraderet

Ud over de nye hundeskove er tre eksisterende hundeskove blevet opgraderet og forbedret, så de blandt andet er nemmere at komme til og fra.

Hundeskoven i Nybæk Plantage syd for Løkken er blevet flyttet fra et tidligere kulturhegn i plantagen på 2,5 hektar til et nyt kulturhegn i det tilgrænsende skovrejsningsområde på cirka 3,5 hektar. Flytningen er foretaget for at gøre adgangen til hundeskoven nemmere for brugerne fra p-pladsen ved Løkken Golfklub. Derudover har hundeskovene ved Søby Brunkulslejer syd for Herning og Nørlund Plantage syd for Ikast fået skiftet hegn, hegnspæle og låger, som trængte til udskiftning på grund af slitage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens man på strandene godt må undvære snoren i vinterhalvåret, skal man af hensyn til dyrevildt og andre besøgende have hunden i snor året rundt i den øvrige natur.

Regler for brug af hundeskoven

I Naturstyrelsens hundeskove må du lade din hund løbe frit - under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over hunden. Fuldt herredømme" betyder, at hundeføreren kan standse hunden, hvis den for eksempel angriber andre dyr og mennesker. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, for eksempel ved at true eller løbe efter dem.

Hunde som ikke prompte kommer på kald skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.