Abonnementsartikel

Fra Stihl kommer nu et længe ventet supplement tilpasset producentens Compact-batterisystem. Der er tale om den lette stanghækkeklipper HLA 56, der er udviklet til villahaven med høje eller brede hække og buske, som nu kan klippes uden at skulle stå oppe på en stige.

HLA 56 er lydsvag, og ifølge Stihl er den både let at løfte og let at betjene, og man slipper for en ledning, som alligevel altid er i vejen, når der skal klippes hæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HLA 56 har en samlet længde på 210 centimeter, og den kan justeres i syv forskellige positioner: fra -45 grader til +90 grader - helt uden værktøj. Desuden er den delbar, hvilket gør den nem at transportere og opbevare, selv hvor pladsen er knap.

Højt og lavt uden anstrengelse

HLA 56 har en 45 centimeter lang, tosidet kniv, der arbejder med høj hastighed og giver et godt resultat selv ved høj belastning. På trods af længden af stanghækkeklipperen, er komfortabel at håndtere i både lodret og vandret position, og den vejer ikke mere end 3,8 kilo uden batteri.

- Den unikke egenskab ved denne hækkeklipper er evnen til at arbejde både højt og lavt uden at skulle anstrenge sig, og så det at både kniven og skaftet kan indstilles forskelligt - og hvis maskinens længde stadig ikke er tilstrækkelig, findes der et forlængerrør, siger Rene Gjølander, der er teknisk chef hos Stihl i Danmark.

Stihls Compact-system gør det muligt at bruge ét og samme batteri til flere maskiner. I denne batteriserie findes hækkeklippere, løvblæsere, trimmere, motorsave og plæneklippere.