Abonnementsartikel

Hunde i Danmark kommer mere til skade i dag end for 10 år siden. Det viser statistikkerne hos Agria Dyreforsikring. Det er ikke alvorlige ulykker, der får statistikkerne til at vokse, men derimod helt almindelige lidelser i dagligdagen som kloskader, maveproblemer og overvægt, der udgør hovedparten af disse tilfælde.

Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer, at Agria Dyreforsikring hver måned modtager regninger for behandling af hunde, der er ramt af sygdom eller skader, som skyldes manglende viden om skadeforbyggelse og pasning i dagligdagen fra ejerens side. Det er ikke altid, at hundeejerne er opmærksomme på, at det kræver faste rutiner at tage sig godt af hunden. Desværre fører de mangelfulde rutiner ofte til livsstilssygdomme, som man ser det hos mennesker. Dansk Dyrlægeforening anslår eksempelvis, at 25-40 procent af alle danske hunde lider af livsstilssygdomme som følge af overvægt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De fleste hundeejere er meget omsorgsfulde og vil gerne have sunde og glade hunde. Alligevel ser vi, at flere og flere hunde lider af sygdomme og skader, der ofte kunne være undgået. Vi ønsker at gøre hundeejerne opmærksomme på, at gode, daglige rutiner og kendskab til hundens optimale pleje er afgørende for hundens sundhed og trivsel, siger Tine Antvorskov.

Tre råd

Tine Antvorskov har tre overordnede råd, som enhver hundeejer let kan følge:

1. Vær omhyggelig med den daglige pleje som at klippe kløer, børste tænder og give passende rationer mad kombineret med tilstrækkelig motion. Hundens pels skal passes med børstning eller anden pelspleje, og hunden skal stimuleres gennem leg og aktiviteter.

2. Selvom man synes, hjemmet er trygt og sikkert, så kan der opstå farlige situationer, hvis man ikke er opmærksom på de potentielle farer. Sørg for, at der ikke ligger genstande fremme, som hunden kan få galt i halsen eller på anden vis komme galt afsted med. Vær opmærksom på de madvarer, som hunden ikke kan tåle, og gem kemikalier godt væk, så hunden ikke forgiftes.

3. Det er en god idé at holde sig opdateret på, hvordan man bedst passer og plejer sin hund. Der findes god litteratur og mange hjemmesider, hvor man får tips og tricks til de forskellige racers behov. Man kan også kontakte sin opdrætter hvis man ønsker gode råd om aktivering af netop den hund man har anskaffet sig.