Abonnementsartikel

Hobro Dyrskue er aflyst i år og fremrykket til forsommeren i 2020.

- Det sker for at fremtidssikre dyrskuet, siger formand for Hobro Dyrskue, Jacob Bjerrum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af de seneste år har besøgstallet på dyrskuet været for nedadgående, ligesom antallet af udstillere af maskiner og kvæg er faldet.

- Hvis vi ikke videreudvikler dyrskuet, så lukker det. Derfor vil vi indgå nye samarbejder for at fremtidssikre skuet, siger formanden.

Arrangørerne arbejder på, at omdrejningspunktet for dyrskuet bliver at vise forbrugeren, hvor de gode, sunde danske fødevarer kommer fra.

Både formand og dyrskuekoordinator Flemming Floor Jensen fra Agri Nord, der står bag skuet i samarbejde med nf plus, understreger, at det nye tiltag er for at sikre skuets fremtid.

- I landboforeningen synes vi, at dyrskuet er et godt koncept både for landbrugets image overfor forbrugeren, men også som et socialt samlingspunkt landmændene imellem, siger Flemming Floor Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimalt tidspunkt

Det nye koncept kommer til at betyde, at Hobro Dyrskue fremover afvikles i forsommeren.

Det er en kæmpe fordel, for afvikling i uge 30, lige midt i skolernes ferie, har været en stor ulempe.

- Skuets primære målgruppe, børnefamilierne, er ofte ude at rejse i uge 30, og det betyder færre gæster på skuet, siger Jacob Bjerrum.

Også for landmændene er forsommeren et bedre tidspunkt.

- Det er helt optimalt, siger Jacob Bjerrum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flytningen betyder, at der ikke afvikles Hobro Dyrskue i 2019, men at det første dyrskue i den nye udgave bliver i forsommeren 2020.

- Vi vil ikke afvikle et dyrskue sidst på sommeren i 2019 og så først på sæsonen igen i 2020. Så bliver der for lidt luft mellem de to dyrskuer. Det er bedre, at vi kommer til at samle lidt ekstra appetit til at komme på dyrskue igen i maj måned 2020, siger formanden.

Selvom dyrskuet får ny form og afvikles forsommeren fremfor uge 30, så holder arrangørerne fast i traditionerne. Og dem er der en del af, for dyrskuet har været afholdt siden 1873 kun afbrudt af ét år, hvor der var mund- og klovsyge.