Abonnementsartikel

Nye skud af pileurt kan kendes på den rødlige stængel og foldne blade. Når planten bliver højere vil den få en grøn stængel med røde prikker og grønne blade.

"If you cant beat them, eat them", sagde en tidligere miljøminister for år tilbage, og det gælder også den meget omtalte invasive pileurt, som spirer frem lige netop nu i det tidlige forår:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er den bløde, saftige del af de nye skud, som man med fordel kan spise, siger Josefine Møller, biolog i Miljøstyrelsen og fortsætter:

- Vi kan se, at japansk pileurt er en invasiv art, som borgerne er meget opmærksomme på, og det var den anden mest indberetterede art i 2017 og 2018. De mange indberetninger kan bruges til at kortlægge arten og derved hjælpe Miljøstyrelsen i at tilrettelægge forvaltningen.

Brug skuddene

Hvis du vil den invasive pileurt til livs, så kan du grave eller rykke planten op og derefter bruge skuddene til madlavning. Man må ikke smide plantedele fra pileurterne i naturen eller i komposten, da de hurtigt kan formere sig og selv en lille del af planten kan skyde igen.

Det er altid vigtigt at være opmærksom på, at man skal skylle de råvarer, som man finder i naturen.

Der findes tre invasive pileurter i Danmark, og den mest udbredte hedder japansk pileurt, og så er der kæmpe-pileurt og en hybrid imellem de to.