Abonnementsartikel

Der er ingen tvivl om, at Maskinmarken på Have & Landskab 19 er et godt sted at starte, hvis man vil holde sig orienteret om nye maskiner indenfor den grønen sektor. Igen i år bliver Maskinleverandørernes Innovationspris nemlig afholdt på Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche, og en uafhængig ekspertjury vil kåre de tre mest imponerende nyheder blandt Maskinleverandørernes medlemmers maskiner.

- Så hvis man vil se, hvor meget hele feltet har rykket sig i de sidste to år, er HL19 ikke til at komme udenom, siger bestyrelsesmedlem i Have & Landskab og formand for Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg, Niels Kirkegaard, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kører igen med tre kategorier - Verdensnyhed, Danmarksnyhed og Firmanyhed - for du er nødt til at holde døren åben for det virkeligt overrumplende og banebrydende. Og samtidig ved vi, at gæsterne altid gerne vil se nyhederne, når de kommer ind på standen, og det kan de lynhurtigt afkode, når udstillerne skilter med nyhederne.

Vælger selv

De enkelte udstillere indstiller selv deres maskiner til vurdering hos ekspertjuryen, og hvis de bliver godkendt, kan de opsætte et skilt ved den pågældende maskine, som viser, om der er tale om henholdsvis en Firmanyhed, en Danmarksnyhed eller en Verdensnyhed. Ligesom ved HL17 bliver de tre kategorier vist med enten en, to eller tre møtrikker i en lysende elpære.

Vinderne af Maskinleverandørernes Innovationspris ved sidste udstilling - H.A. Fog A/S - er klar til at gå efter guldet igen, siger direktør Karsten Fog.

- Det har jo givet os blod på tanden,? siger han med henvisning til firmaets sejr med den elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac med el-drevne redskaber. I år er det igen en elektrisk maskine, som Karsten Fog håber på, skal løfte firmaet til toppen af podiet.

- Vi stiller op med en fuldelektrisk zero-turn klipper Mean Green Mower, som jeg vil mene, er den eneste maskine, som reelt kan arbejde 7,5 timer på batteriet, og med en klippebredde på 1,6 meter, er jeg sikker på, at vi nok skal ende i toppen igen, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Turbo på arbejdet

Den store opmærksomhed efter sejren i 2017 betød, at H.A. Fog A/S måtte sætte turbo på udviklingsarbejdet for at få alle redskaber klar til Nimos Posi-Trac og få gennemtestet præcist, hvor længe batteriet holder holde, også når redskabsbæreren kører med kost foran, sprede bagpå og det fryser 10 grader. Alt dét er testet og færdigudviklet nu, så på H.A. Fogs stand kan man altså både købe den sejrrige verdensnyhed fra 2017 og se firmaets bud dette års innovationsvinder.

Noget stort i ærmet

Hos sølvvinderne fra 2017, Reesink Turfcare DK A/S, har salgs- og marketingskoordinator, Maria Lisberg, aldrig været i tvivl om, at virksomheden igen i år vil dyste om Maskinleverandørernes Innovationspris. Og måske vil der være et helt særligt trækplaster på deres stand på HL19.

- Vi kan ikke løfte sløret endnu, men vi arbejder på at få en kæmpe maskine til udstillingen, som vi har glædet os til at introducere på det danske marked i lang tid. Vi må se om det lykkes, men der er ingen tvivl om, at vi nok skal byde ind med noget, som vil få folk til at løfte øjenbrynene, understreger Maria Lisberg, som er glad for at Have & Landskab sætter fokus på innovationen, da hun mener, at der sker en rivende udvikling i disse år.

Blide ved græsset

En stor del af Reesink Turfcares kunder er golfbaner, hvor der er fokus på at have maskiner, der er blide ved græsset. Derfor handler en stor del af produktudviklingen altså om, hvordan maskinerne bevæger sig på græs.

- Derudover er der selvfølgelig fokus på el, og det er tydeligt, at branchen bevæger sig i retning af bedre komfort for dem, som sidder og arbejder med maskinerne hele dagen, forklarer Maria Lisberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uanset om man arbejder med at planlægge og tilrettelægge eller drifte og anlægge Danmarks grønne områder, bliver der altså masser af nyt under solen, når Have & Landskab slår dørene op for hele den grønne branche fra 28. til 30 august 2019.