Abonnementsartikel

Danmarkspremieren foregik på Agromek, da Stemas som dansk importør lancerede den nye Weidemann-topmodel 9080. Den første 9080'er blev tilmed solgt direkte på landbrugsmessen i Herning, og det giver Stemas-folkene gode fornemmelser forud for årets store tur til de største danske dyrskuer. Her trækker det nye Weidemann-overhoved nemlig i førertrøjen og kører i front for dyrskue-kortegen.

- Maskinen findes både i en standard hjullæsser-version i 11 tons-klassen og i en teleskoplæsser-udgave. Begge vil naturligvis bejle voldsomt til landbruget, hvor Weidemann i forvejen er kendt og respekteret. Men mon ikke vi også får besøg af anlægsgartnere, entreprenører og byggefolk på Stemas-standene rundt om på de syv dyrskuer?, siger salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der kommer til stadighed mere vægt på materialerne, der skal håndteres. Derfor mærker vi også en klar interesse for maskiner, der lige kan lidt mere. Den nye Weidemann 9080 kan en del mere. Den kan håndtere op til 6,6 tons og har en tippehøjde på op til 5480 mm. Begge de nye maskiner har også kræfter til at klare opgaverne. Der ligger 136 heste i motorrummet i skikkelse af en 3,6 liter Deutz-motor?, fortæller Robert Kjærgaard.

Weidemann 5080 har hidtil været den største i Weidemann-familien med 7,2 tons.

Dobbeltmanøvre

Stemas indleder dyrskue-sæsonen 2019 fredag den 24. maj og lørdag den 25. maj, hvor fi9rmaet er på besøg på Det Sønderjyske Dyrskue i Aabenraa. Stort set samtidig, lørdag den 25. og søndag den 26. maj, er Stemas-folkene også på plads til Landbrugsmessen på Gammel Estrup ved Auning på Djursland.

Roskilde Dyrskue er landets største folkefest for by og land, og fra 31. maj til 2. juni rykker Stemas ind med specielt Weidemann-maskiner i stort tal.

Fra den 14. til 16. juni står der Det Fynske Dyrskue i Odense i dyrskuekalenderen, og ugen efter, den 21. og 22. juni, ruller Stemas-karavanen ind til Hjørring Dyrskue i Nordjylland. Landsskuet i Herning er næstsidste station fra den 4. til 6. juli, og traditionen tro er det Ribe Dyrskue, der lukker og slukker. Det sker i år fredag den 26. juli.