Abonnementsartikel

Maden bliver sat i fokus på en ny og helt anderledes måde med utraditionelle vinkler på sommerens dyrskue i Horsens. Af samme grund har det traditionsrige arrangement skiftet navn til Horsens Dyrskue & Madmarked.

Skuet finder sted den 14. og 15. juni, og selv om der stadig er tale om et dyrskue i traditionel forstand, vil der ske en masse nyt på pladsen som et nyskabende supplement til dyrene og maskinerne, der præsenteres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores mål er at give folk nogle gode oplevelser med udgangspunkt i de lækre, danske fødevarer og kvalitetsråvarer, som vi har så mange af. Vi ønsker at skabe dialog og at aktivere folk, og vi vil gerne give inspiration, siger projektleder Mette Hein.

- Dyrskuet er den perfekt ramme, fordi vi her har den direkte sammenhæng til landbruget og alt dét fantastiske, vores fødevareproducenter har at byde på. Vi ønsker at synliggøre alt det, landbruget kan - og samtidig formidle kontakten mellem landmænd og byfolk. Folk skal ikke kun komme for at se, de skal opleve og aktiveres, siger hun.

Madmarked i lækre rammer

En vigtig del af dyrskuet bliver et madmarked, hvor en række fødevareproducenter og gårdbutikker fra hele Jylland deltager i et nyt koncept.

- I madmarkedet kan man nyde synet af maden samt smage og købe produkterne med hjem. Og de deltagende fødevareaktører brænder for at fortælle historien om deres produkter. Vi er meget bevidste om, at der skal være lækre rammer omkring produkterne, og derfor har vi skabt et koncept i samarbejde med virksomheden Frugtformidlingen, hvor produkterne kan synliggøres og formidles på en indbydende og nutidig måde, siger Mette Hein og oplyser, at flere af de nye dekorative elementer, der anvendes til blandt andet at udstille madproducenternes varer, er fremstillet i samarbejde med Produktionsskolen i Horsens.

- Det visuelle betyder meget, og vi er glade for samarbejdet med Produktionsskolen, som har gjort dette muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden vigtig del af madmarkedet er at give de besøgende inspiration til hverdagens retter. Derfor vil der i Gårdbutikteltet løbende blive afholdt workshops også med Frugtformidlingen.

- Vi afholder bl.a. en workshop om, hvordan man kan imponerede sine gæster på terrassen med Nordisk Sommertapas lavet med produkter fra Gårdbutikteltet, siger Mette Hein.

Street Food på dyrskuepladsen

Som noget helt naturligt for et arrangement, der sætter den gode mad i fokus, er der også nye tanker omkring bespisningen på dyrskuet. Her ønsker arrangørerne at give gæsterne nye muligheder.

- Vi kører med et nyt koncept med udgangspunkt i begrebet "Street Food" som er en anden form for bespisning, end vi hidtil har haft på dyrskuet. Også her bliver der fokus på kvalitetsfødevarer og den gode fortælling i lækre rammer, siger Mette Hein.

Der vil være to-tre Dining on Wheels food trucks i spiseområdet, hvor man kan få et lækkert måltid. Det er ombyggede amerikanske mobilehomes, der i dag fungerer som køkken- og udskænkningssteder på festivaler og lignende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Legeland med leg og læring

Fødevarer vil også være en vigtig del af det store legeland for børn, der kommer til at erstatte Tivoli.

Også her vil der være stor fokus på mad og på at knytte børn til landbruget gennem leg og læring. Der bliver bl.a. køkkenskole og workshops for børn, hvor de kan prøve forskellig ting med udgangspunkt i mad, og der bliver god plads til sjove oplevelser.