sonsoreret-indhold

De fleste har en drøm om at bo i storbyerne, når de er unge. Aarhus og København er stedet, hvor mange søger hen, men dette afspejles også i boligpriserne samt adgangskvotienterne på de videregående uddannelser.

Du bør dog ikke blive forblændet og tro, at der ikke er andre muligheder, når du skal flytte et nyt sted hen - måske endda for første gang. En af de byer, du kunne overveje at flytte til, kunne for eksempel være Silkeborg. Byen, der ligger omkring Midtjylland, rummer over 40.000 indbyggere, men kan på samme tid tilbyde dig en kombination af storby og natur, du ikke finder mange andre steder.

Silkeborgsøerne er unikke

Mest kendetegnende for Silkeborgs natur er Silkeborgsøerne. Det er ikke et officielt navn, men betegnelsen bruges for søerne, der ligger omkring byen. Faktisk er søerne en sammenkædning af Gudenåerne, og strækker sig fra det naturskønne område mellem Silkeborg og Ry. Her er der mulighed for at tage vennerne eller familien med på sejltur i kano, eller du kan også nyde søen fra afstand.

Det oplagte er selvfølgelig at tage på kanotur med overnatning ved Gudenåen. Om sommeren kan du tilmed snuppe en dukkert i søerne. Der er rigt med dyreliv i og omkring søerne, og dens næringsrigdom giver søen en høj plantevækst, hvilket også betyder, at dyrelivet er intakt.

Ønsker du at bo i en by, hvor Silkeborgsøerne ligger i gåafstand fra din bolig? Du kan finde forskellige lejeboliger i Silkeborg her.

Er det overhovedet muligt at studere i Silkeborg?

Nogle tænker måske, at Silkeborg ikke er den oplagte by at flytte til, hvis du har ambitioner om at læse på en videregående uddannelse eller lignende. Sådan behøver det dog ikke at være.

Først og fremmest ligger der et VIA University College i Silkeborg, hvilket betyder, at du har mulighed for at læse til skolelærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, fysioterapeut, maskiningeniør og et væld af andre uddannelser.

Derudover er adgangssnittet til en by som Silkeborg ofte lavere, end hvis du søger den samme uddannelse i Aarhus eller København.

Kampen om pladserne er nemlig ikke lige så store i de mindre studiebyer, hvorfor du med fordel kan kigge denne vej, hvis du er i tvivl om dit snit er højt nok til at komme ind på din drømmeuddannelse.

Hvilke fordele er der ellers?

Silkeborg er et oplagt sted at flytte hen, når du engang er færdig med din uddannelse, ønsker at stifte familie og bo i et smukt, naturrigt område. Derfor er det kun en fordel, at du allerede bor der, og har fundet ud af, om byen er noget for dig.

Til den tid kan dine overvejelser gå på, hvilken hækkeklipper der passer bedst til at ordne hækkene i dit nye flotte hus tæt på Silkeborgsøerne, hvorimod du i de næste par år kan koncentrere dig om at få en god uddannelse eller et godt arbejde. På samme tid kan du nyde naturen i og omkring Silkeborg samt tage del i det sociale liv, som mange unge mennesker også er med til at skabe i byen.