Abonnementsartikel

Fordelen ved at være forsøgskanin i PowerGear Outdoors projekt med at teste nye havemaskiner er, at man får lov at drøne rundt med en masse nye maskiner. Ulempen er, at bedst som man tror, at man aldrig skal slå græs igen, fordi robotterne har overtaget verden, så dukker der nye fascinerende plænemaskiner op.

Som for eksempel den nye batteridrevne plæneklipper fra den amerikanske producent EGO, der herhjemme bliver importeret af de velkendte folk fra Texas. Vi valgte at kigge på den næststørste model LM1900E-SP i EGOS nye Power+ serie, og der er tale om en yderst strømlinet, selvkørende model, der leder tankerne hen mod Lewis Hamiltons Formel 1-Mercedes.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lad os slå fast med det samme; hvis man håber på at få leveret en papkasse med en maskine i, som kan klargøres og køre på mindre end fem minutter, så er det her, man skal slå til.

Vi løftede klipperen ud af papkassen, "foldede" den ud, isatte batteriet og den medfølgende nøgle - og vupti, maskinen var klar til at drøne ud over stepperne med fem kilometer i timen. Ganske enkelt, ingen dikkedarer.

Arbejdshest

EGO'en kommer med et batteri på 56 Volt, der skulle kunne levere en arbejdstid på en lille time, og det gjorde den. Vi tæskede ud over en 500 kvadratmeter stor plæne, og i løbet af omkring 40 minutter havde vi den fineste kortklippede græsplæne, og der var stadigvæk batterikraft tilbage.

Plæneklipperen har et par gode store hjul, der giver et godt greb i græsset, og fra det racerlignende greb kunne vi skrue op og ned for farten, så tempoet både kunne tilpasses brugeren og græsset. Under den lange køretur oplevede vi en ganske fin fornemmelse med maskinen, der var i stand til at accelerere helt fortrinligt, når der blev skruet op for "gassen".

På grebet er der to "køreknapper", én i hver side af grebet. De er nemme at nå med tommelfingrene, og kører man i lang tid, er det bestemt en fordel at kunne skifte mellem tommelfingrene for at holde knappen inde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3-i-1 funktion

Som med de fleste nye plæneklippere er der mulighed for at bioklippe, opsamle eller aflægge græsset, og hvad man vælger, er jo efter ens eget temperament. Vi lod græsset blive liggende for at undgå at skulle tømme opsamlingsposen under arbejdet.

Klippebredden er 47 centimeter, hvilket er ganske udmærket, og klippehøjden kan i syv trin indstilles mellem 28 og 94 millimeter. Det vil med andre ord sige, at man kan få en ganske tætklippet plæne.

Der medfølger en hurtig-oplader til det imponerende - både i størrelse og i gørelse - batteri, så man rent faktisk kan være tilbage på plænen igen efter en halv times tid. Hvis man da ellers orker det.

Lige så hurtig, som det er at gøre plæneklipperen klar, lige så hurtig er den at pakke ned. Teleskopgrebet foldes ned, vippes forover, og da maskinens skjold er lavet af poly, vejer den ikke meget og kan hurtigt stilles på plads. Og ja, den kan stilles på højkant, hvilket betyder mindre pladskrav om vinteren.

PS: Glemte vi at nævne, at den har LED-forlygter?